Niskasen kotipitäjän kunnanjohtaja miettii jo sopivaa palkintoa – "Jos Iivo tänne saadaan, niin juhlat järjestetään"

Vieremällä Iivo Niskasen olympiavoittoa seurattiin innolla. Kunnanjohtaja Mika Suomalaisen mukaan kunnanhallituksessa keskustellaan, miten kultamitalistia voitaisiin muistaa.

urheilu
Iivo Niskanen
Lehtikuva

Vaikka Iivo Niskanen nykyään asuu Kuopiossa, kotipitäjä Vieremällä 50 kilometrin olympiakisaa seurattiin tarkasti. Kunnanjohtaja Mika Suomalainen riemuitsi kultamitalista asuntovaunussaan, hiihtoreissun lomassa.

– Onhan tämä hienoa, aivan mahtava asia, Suomalainen tunnelmoi Yle Urheilulle.

– Iivolla ja Kertulla on paikka vieremäläisten sydämessä, niin paljon he ovat tarjonneet ilon hetkiä. Olihan tämä mahtava suoritus kerrassaan.

Henkilökohtainen olympiavoitto on sen mittaluokan saavutus, että Suomalaisen mukaan kunta harkitsee, millä tavalla kultamitalistin voisi palkita.

Historiassa arvokisamenestyksestä on lahjoitettu esimerkiksi tontteja.

– Emme millään pysty osoittamaan, miten iloisia tästä olemme. Kunnanhallituksessa meidän pitää keskustella, mikä olisi sopiva tapa, Suomalainen totesi.

Juhlien järjestämisen vastuun Suomalainen lykkää Niskasen pääsponsorin tehtäväksi. Kunta tietysti on innokkaasti mukana, jos olympiavoittaja saapuu juhlistamaan mitaliaan kotiseudulleen.

– Pitää muistaa, että Iivo asuu nykyään Kuopiossa ja on kuopiolainen, onnittelut myös sinne. Mutta tästä riittää varmasti oma osansa kaikille, Suomalainen sanoi.

– Luulisin, että jos Iivo tänne saadaan ja hän mielellään varmaan tulee, niin juhlat järjestetään. Ja toivotaan Kertulle huomenna vielä hyvää hiihtoa.

Lue myös:

Iivo Niskanen hiihti 50 kilometrin olympiakultaa! Mykistävä isku ratkaisi voiton

Olympiavoittaja Iivo Niskanen paljasti ajatuksensa kuninkuusmatkan raastavilla ratkaisuhetkillä: "Ei auttanut kuin käyttää kerrankin järkeä"

Olympiavoittajan äiti jännitti katsomossa ääni käheänä – "Kultaa koko poika!"

Isä-Niskasta pelotti ennen kisaa kaksi asiaa – "Hapoilla ollaan katsomossakin"

Elä uudelleen Iivo Niskasen dramaattinen olympiavoitto – "Bolshunov on lyöty!"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat