Kanada toipui Saksa-shokista - pronssiottelussa mätettiin maaleja liukuhihnalta

Kanada päihitti Tshekin miesten jääkiekon pronssiottelussa ja otti kolmannen peräkkäisen olympiamitalinsa.

PyeongChang 2018
Kanada juhlii maalia matkalla pronssiin.
Kanada juhlii maalia matkalla pronssiin.AOP

Perjantaina yllätystappion Saksalle kokenut Kanada sisuuntui lauantain pronssiotteluun. Kanada kaatoi Tshekin maalein 6-4 ja voitti olympiapronssia ensimmäisen kerran 20 vuoteen.

Kanada oli tyrmäävä heti ensimmäisessä erässä, jossa maaleja tehtiin hetken aikaa liukuhihnalta. Andrew Ebbett rankaisi tshekkejä ottelun ensimmäisestä jäähystä ylivoimamaalilla. Vain 16 sekuntia myöhemmin Martin Ruzicka tasoitti, mutta tästä osumasta ehti kulua vain 15 sekuntia ennen kuin Kanada palasi johtoon Chris Kellyn maalilla.

Maali-iloittelua jatkettiin kolmannessa erässä, missä joukkueet iskivät viidessä minuutissa neljä osumaa. Kanadan Ebbett ja Kelly kasvattivat joukkueensa johtoa, mutta Jan Kovar piti Tshekin iskuetäisyydellä ja Martin Erat kuroi eron hetkellisesti kahteen maaliin. Kanada kuitenkin haastoi tuomion vedoten maalivahdin häirintään ja pitkän videotarkistuksen jälkeen maali hylättiin kiistanalaisesti.

Wojtek Wolski laittoi Kanadan ratkaisevaan 6-2-johtoon, kun kolmatta erää oli pelaamatta alle viisi minuuttia. Tshekin puolustus pelasi lepsusti kiekon pomppiessa Pavel Francouzin maalin edessä ja kanadalaiset pääsivät yrittämään maalintekoa yhden kerran liikaa. Tshekki ei silti suostunut lannistumaan, vaan Roman Cervenka onnistui kahdesti kahdessa minuutissa. Loppukiri jäi aikalisästä ja kuudesta kenttäpelaajasta huolimatta torsoksi.

Jännittävien loppuhetkien ja Tshekin rynnistyksen jälkeen kanadalaiset pääsivät juhlimaan mitalia.

Tshekki pelasi pronssiottelussa viimeksi Torinossa vuonna 2006, jolloin se voitti Venäjän. Pronssin lisäksi sillä on olympiakulta Naganon kisoista vuodelta 1998. Kanada puolusti Pyeongchangissa kahta peräkkäistä kultamitaliaan, jonka kohtalo kuitenkin ratkaistaan sunnuntaina venäläisten olympiaurheilijoiden ja Saksan välillä.

Lue myös:

Kanadalaispelaajat kertoivat aamun valjenneen synkkänä: "Yritimme psyykata itsemme taistelemaan pronssista, mutta tulimme tänne pelaamaan kullasta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat