Kanadalaispelaajat kertoivat aamun valjenneen synkkänä: ”Halusimme psyykata itsemme taistelemaan pronssista, mutta tulimme tänne pelaamaan kullasta”

Edellisen illan Saksa-tappio painoi kanadalaispelaajien mielessä vielä pronssiottelun aamuna.

PyeongChang 2018
Olympiapronssi maistui kanadalaisille.
Olympiapronssi maistui kanadalaisille.AOP

Kanada joutui keräämään itsensä nopeasti perjantain jälkeen. Siinä missä pronssiottelun vastus Tshekki taipui venäläisille ennakkosuosikeille, Kanada koki täystyrmäyksen Saksaa vastaan.

Siitä huolimatta kanadalaiset onnistuivat kaivamaan oikeanlaisen asennoitumisen taistelussa himmeimmistä mitaleista. Tshekki kaatui pronssiottelussa 6-4-lukemin.

- Lauantaipäivä on ollut todella rankka aamusta asti. Meidän piti pystyä keskittymään uudelleen pronssiotteluun, joka oli silti iso peli meille, Kanadan Wojtek Wolski kertoi Yle Urheilulle.

Kahden olympiakullan jälkeen taipuminen välierävaiheessa – altavastaajalle tai kenelle tahansa – oli kova paikka.

- Sen jälkeen kuohui paljon tunteita. Se oli valtava mahdollisuus päästä finaaliin ja varmistaa hopea. Yhtäkkiä olimme aivan toisessa tilanteessa, jossa saattaisimme joutua lähtemään täysin tyhjin käsin, Wolski kertasi.

Yhteinen mitalitavoite siivitti eteenpäin

Kanadalaisten matka turnauksessa ei ollut helppo, sillä se koki jo alkulohkovaiheessa tappion Tshekille. Leijonien kanssa kanadalaiset kävivät huiman taiston, jonka ratkaisi yksi ainokainen maali. Kaikki se kuitenkin riitti mitalipeleihin, kunnes Saksan jättiyllätys suisti kultajunan raiteiltaan.

Pronssimitalistien parhaisiin pelaajiin Pyeongchangissa kuulunut Derek Roy tiivisti henkiset haasteet, kun palautumisaikaa jäi vain yksi yö.

- Toipuminen oli todella vaikeaa. Halusimme psyykata itsemme taistelemaan pronssista, mutta tulimme tänne pelaamaan kullasta. Niin täpärä tappio koettelee, mutta valmentajiemme ja tiettyjen pelaajien rooli korostui pukukopissa, Roy avasi.

Kanada löysi lisää voimaa maan kokonaisuudessaan hienosta kisarupeamasta. Tällä hetkellä se on toiseksi eniten mitaleja kerännyt maa, mutta 11 kullallaan mitalitaulukossa kolmas.

- Se oli meille tärkeä seikka. Korostimme sitä, että olemme osa isompaa kuvaa, joten halusimme kantaa kortemme kekoon, Wolski sanoi.

- Totesimme, että tämän hetken ei saa antaa lipsua käsistä. Muuten katsoisimme joskus taaksepäin haikaillen pronssimitalin perään, Roy jatkoi.

Lue myös:

Kanada toipui Saksa-shokista - pronssiottelussa mätettiin maaleja liukuhihnalta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat