Ruotsille naisten curling-kultaa – "valkosipulitytöt" taipuivat finaalissa

Ruotsin kokemus oli liikaa Etelä-Korealle Pyoenghcangin olympiakisojen naisten curling-finaalissa.

PyeongChang 2018
Ruotsin curling-naiset tositoimissa.
AOP

Ruotsin naiset juhlivat sunnuntaina Pyoenghcangin talviolympiakisojen curling-kultaa. Ruotsi kukisti finaalissa isäntämaa Etelä-Korean naiset selvästi luvuin 8-3. Kultamitali oli Ruotsille Pyoenghcangin kisojen seitsemäs.

Etelä-Korea lähti olympiaturnaukseen täysin altavastaajana, mutta Kim Eun-jungin kipparoima joukkue eteni sensaatiomaisesti finaaliin. Finaalissa Anna Hasselborgin kipparoiman Ruotsin kokemus oli kuitenkin liikaa.

Ruotsin kokenut joukkue otti finaalin ohjat käsiinsä heti kättelyssä. Etelä-Korean ”valkosipulitytöt” voittivat ensimmäisen pään 1-0, mutta Ruotsi vei kolmannen (2-0), neljännen (1-0) ja viidennen (1-0) pään nimiinsä ja karkasi tavoittamattomaan 4-1-johtoon.

Tauon jälkeen Etelä-Korean joukkue vei kuudennen pään 1-0, mutta Ruotsi kasvatti seuraavassa päässä johtoansa 7-2:een. Etelä-Korea luovutti yhdeksännen pään jälkeen, kun Ruotsi siirtyi 8-3-johtoon.

Etelä-Korealle curling-mitali oli maan historian ensimmäinen.

Naisten curling-pronssia vei Japani, joka voitti lauantain pronssiottelussa Britannian 5-3.

Ruotsin naiset ovat tottuneet menestymään olympiakisoissa, sillä vuonna 2006 Torinossa ja vuonna 2010 Vancouverissa Ruotsi juhli olympiakultaa. Sotshissa vuonna 2014 Ruotsin naiset saavuttivat olympiahopeaa.

*Lue myös: *

Curling sekoitti Etelä-Korean – jäänviileät "valkosipulitytöt" ovat olympialaisten suurin someilmiö

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat