Kommentti: Saksa oli 56 sekunnin päässä ihmeestä – olympiafinaalin sankarit olivat suomalaisia

Aleksi Rantala ja Sakari Suominen suoriutuivat olympialaisten finaalista loistavasti, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Jussi Paasi.

PyeongChang 2018
Tuomari näyttää maalia olympiafinaalissa, Saksa juhlii kuvan etualalla
EPA

*GANGNEUNG. *Täydellinen suoritus. Itsevarma, tyylikäs ja virheetön. Ja vielä olympiafinaalissa.

Kahden suomalaisen loistavaa suoritusta miesten jääkiekon loppuottelussa voi huoletta suitsuttaa.

Päätuomari Aleksi Rantala ja linjatuomari Sakari Suominen tekivät täydellistä työtä, kun Saksa ja venäläiset olympiaurheilijat kohtasivat finaalissa.

Saksa oli lähellä tehdä yhden jääkiekkohistorian suurimmista yllätyksistä. Finaalin käsikirjoitus eteni saksalaisten näkökulmasta pitkään kuin onnellisessa satukirjassa, mutta dramaattisten vaiheiden jälkeen Saksan satu päättyi tappioon.

Jättiyllätys oli vain 56 sekunnin päässä. Saksa johti ottelua viimeisen peliminuutin alkaessa maalein 3-2. Venäläiset pelasivat kaiken lisäksi alivoimalla, mutta onnistuivat kuitenkin tasoittamaan ottelun. Voittomaalin punapaidat iskivät jatkoerässä.

Gangneungin hallissa jännitysnäytelmä oli huimaa seurattavaa, kuten varmasti kotikatsomoissakin. Mutta miettikääpä hetki, miltä olisi tuntunut olla oikeudenjakana tuossa trillerissä.

Kädessä pilli, johon viheltämällä tai viheltämättä jättämällä vaikutat pelin kulkuun merkittävästi. Pienikin tuomarivirhe, ja koko ottelu voisi ratketa siihen. Yksi väärin tuomittu rangaistus tai näkemättä jäänyt paitsio. Pelissä ei ollut piirimestaruus vaan olympiakulta. Paine oli valtava.

Suomalaisten raitapaitojen pää kesti kovassa paikassa. Rantalan ja Suomisen suoritus oli loistava. Kenellekään ei jäänyt tuomaritoiminnasta mitään jossiteltavaa. Ja siitä tietää, että tuomarit tekivät työnsä loistavasti.

Tuomareille ei mitaleita arvokisoissa jaeta, mutta kunniaa heille on syytä antaa. Tuomarit loivat tälle unohtumattomalle näytelmälle täydelliset puitteet.

Lue myös

Saksan sensaatio alle minuutin päässä – venäläiset ottivat himoitun jääkiekon olympiakultansa uskomattomassa jännitysnäytelmässä

Näin finaali eteni: Saksa oli vajaan minuutin päässä olympiakullasta – venäläiset veivät pelin jatkoerään ja ratkaisivat voiton ylivoimalla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat