Suora

  • FIFA 21: Nordic Invitational
  • Heikki Nivan on valittava: Snookerammattilainen tai voimisteluvalmentaja

Entisen valioliigatähden vaikeudet jatkuvat – puolen vuoden panna doping-rikkomuksesta

Seuraton Samir Nasri ei pelaa jalkapalloa ainakaan ennen syksyä.

Englannin Valioliiga
Samir Nasri.
Samir Nasri.AOP

Manchester Cityn ja Arsenalin entisen tähtipelaajan Samir Nasrin peliura on katkolla. Ranskalainen on määrätty kuuden kuukauden toimintakieltoon doping-rikkomuksen vuoksi. Asiasta kertoo brittilehti Telegraph.

Tapaus juontaa juurensa edellistalveen, jolloin Nasri oli lomalla lainaseurastaan Sevillasta ja sai huonovointisuuteensa suonensisäistä hoitoa yksityiseltä palveluntarjoajalta lomahotellinsa suojissa. Nasrin nestetasapainoa korjattiin 500 millilitralla hivenaineilla rikastettua vettä. Annos ylittää Maailman antidopingtoimisto Wadan säännöissä määritellyn enimmäismäärän kymmenkertaisesti. Sevilla ei ollut tietoinen asiasta tai näin suuren annoksen vaatimasta poikkeusluvasta.

Tapausta on käsitelty eri instansseissa pitkään, mutta nyt pelaajan asianajaja on vahvistanut kuuden kuukauden pannan.

Nasrin ura on ollut laskusuunnassa Cityssä voitettujen kahden liigamestaruuden jälkeen. Painonhallintaongelmat ja ylimieliseksi leimattu käytös saivat uran brittiseurassa sivuraiteille. Ranskan maajoukkueessa pelejä ei ole tullut enää vuoden 2013 jälkeen ja päävalmentaja Didier Deschamps vihjasi jättäneensä Nasrin vuoden 2014 MM-kisajoukkueen ulkopuolelle suojellakseen joukkuehenkeä.

30-vuotias purki tammikuussa sopimuksensa turkkilaisen Antalyasporin kanssa ja on tällä hetkellä ilman seuraa. Nasri edusti Arsenalia vuosina 2008-2011 ennen kuin siirtyi Manchesteriin lähes 30 miljoonan euron kaupassa.

Lähteet: Telegraph

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat