Suora

  • Urheiluruutu

Enni Rukajärvi on yhä hämillään kahdesta mitalista: "En olisi koskaan uskonut, että voisin edes olla mukana olympialaisissa"

Katso pronssimitalisti Enni Rukajärven haastattelu olympiajoukkueen paluujuhlassa kuvaa klikkaamalla.

PyeongChang 2018
Enni Rukajärvi
Enni Rukajärvi: ”En olisi koskaan uskonut, että voisin edes olla mukana olympialaisissa”

Lumilautailija Enni Rukajärvi voitti Pyeongchangin olympialaisissa uransa toisen olympiamitalin, kun slopestylestä tuli pronssia.

Nyt hän on ehtinyt tunnelmoida Etelä-Korean matkaa muutaman päivän ajan Suomessa. Rukajärvi palasi olympialaisista viime torstaina. Hän ehti viettää muutaman päivän Rukalla ennen kuin suuntana oli Helsinki ja olympiajoukkueen paluujuhla.

– Erittäin nopeasti meni aika siellä. Rukan keskusaukiolla pidettiin pieni tapahtuma. Oli Kuusamon kaupungin muistamisia ja minä muistin vähän Rukan lumilautailijoita, haluan tsempata nuoria, Rukajärvi kertasi viime päivien tapahtumia.

Rukajärvi voitti ensimmäisen olympiamitalinsa Sotshissa 2014, kun slopestylestä tuli hopeaa. Nyt oli pronssin vuoro kilpailussa, joka käytiin haastavissa oloissa. Kova tuuli teki kilpailemasta vaarallista.

– Vähän ristiriitaisin mielin ajattelen sitä kisaa. Olen fiiliksissä siitä, että selvisin vaikeista oloista ja sitten vähän harmittaa, etten päässyt näyttämään niitä kaikista hienoimpia temppuja katsojille. Toivottavasti seuraavissa kilpailuissa, Rukajärvi sanoi.

Rukajärven, 27, on yhä vaikea käsittää, että hän on kaksinkertainen olympiamitalisti.

– En olisi koskaan uskonut, että saisin edes yhtä mitalia tai että voisin edes olla mukana olympialaisissa. Tämä on niin uusi laji. Totta kai se on hieno juttu.

Kisojen jälkeen Rukajärvi nosti esiin huolensa lumilautailun resursseista. Suomalaiset antavat tällä hetkellä tasoitusta maailman parhaille maille maajoukkueen budjetissa. Rukajärvi on silti sitä mieltä, ettei lumilautailun tilanteesta Suomessa kannata olla huolissaan.

– Ei todellakaan. Pojat ovat pärjänneet muissa kisoissa hyvin tällä kaudella. Meillä on muutama uusi laskija mukana maajoukkueessa, Rene (Rinnekangas) ja Kalle (Järvilehto), jotka ovat tehneet todella hyviä suorituksia. Tämä on tosi herkkä laji, jossa välillä tulee kaatumisia, Rukajärvi sanoi.

Rukajärven kilpailukausi jatkuu vielä Coloradon US Openissa, jonka jälkeen hän suuntaa keväthangille kuvaushommiin. Sitä ennen hänet voi nähdä laskemassa ensi viikonloppuna Sipoon Talmassa, jossa kilpaillaan lauantaina. Rukajärvi ei kuitenkaan kilpaile, vaan on tapahtumassa mukana muuten laskijana.

Lue myös:

Presidentti Sauli Niinistö vastaanotti urheilijoiden neuloman vauvapeiton ja piti puheen olympiajoukkueelle: "Kuule Iivo, moni oli kotisohvilla kovilla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat