Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Presidentti Niinistön puhe lämmitti kultamitalisti Iivo Niskasen mieltä: "Tämän mitalin merkitys on kasvanut päivä päivältä"

Katso Iivo Niskasen sympaattiset terveiset isoenolle Kyöstille, jolle hän ei ole ehtinyt vielä soitella kultajuhlien huumassa.

PyeongChang 2018
Presidentti ja olympiamitalistit
Iivo Niskaselle kultamitalin merkitys on kasvanut päivä päivältä

Miesten 50 kilometrillä olympiakultaa voittanut hiihtäjä Iivo Niskanen oli yksi juhlituista sankareista Helsinki-Vantaan lentokentällä maanantaina. Niskanen oli olympiajoukkueen paluujuhlassa mielissään, että saa olla taas Suomessa.

– Tuntuu mukavalta olla täällä. Kyllä tässä on sillä lailla ehtinyt miettimään tämän mitalin merkitystä ja kyllä se on päivä päivältä kasvanut. Olen alkanut ymmärtää, kuinka haastavaa se on voittaa juuri sinä päivänä se kilpailu, Niskanen sanoi.

Olympiaurheilijoiden paluujuhlallisuudet alkoivat tasavallan presidentin Sauli Niinistön puheella. Niinistö puhutteli ensimmäisenä Niskasta.

– Kuule Iivo, sitä oli kotisohvilla moni kovilla siinä vaiheessa, kun näytti, että sinut ajetaan kiinni. Minut pelasti se, että olen vähän kokeneempi näissä hommissa. Jo 58 vuotta sitten olin korva kiinni radiossa kuuntelemassa, kun Kalevi Hämäläinen teki samat temput, presidentti Niinistö sanoi.

Iivo Niskanen kertoi, että presidentti Niinistön sanat lämmittivät mieltä.

– Olen iloinen siitä, että meillä on urheilua arvostava presidentti Suomessa.

Niskasen kultajuhlat kotikunta Vieremällä ovat luvassa tiistaina. Kultamitalistilla riittää tällä viikolla vientiä, vaikka viikonloppuna hän kilpailee Salpausselän kisoissa Lahdessa.

– Kyllä tässä pitää kohta alkaa käydä jo lenkillä, kun tässä on vielä muutamia maailmancupin kisoja jäljellä, Niskanen sanoi.

– Optimaalista valmistautumista ei ole tulossa, mutta ei sitä ole tulossa kenellekään. On ilo tulla olympialaisten jälkeen, ja ennen kaikkea viime kauden jälkeen, takaisin Lahteen, MM-kotikisoissa kultaa voittanut Niskanen totesi.

Lue myös:

Presidentti Sauli Niinistö vastaanotti urheilijoiden neuloman vauvapeiton ja piti puheen olympiajoukkueelle: "Kuule Iivo, moni oli kotisohvilla kovilla"

Enni Rukajärvi on yhä hämillään kahdesta mitalista: "En olisi koskaan uskonut, että voisin edes olla mukana olympialaisissa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat