Krista Pärmäkoski haluaa jo mitalit pois kaulasta ja siirtää juhlat myöhemmäksi – loppukaudelle huippukovat tavoitteet

Maastohiihdon maailmancupissa on jäljellä vielä kuusi kilpailua. Krista Pärmäkoski aikoo hiihtää niissä kaikissa.

PyeongChang 2018
Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski haluaa sirtää isommat mitalijuhlat tuonnemmaksi

Kolminkertainen olympiamitalisti Krista Pärmäkoski esitteli Pyeongchangin olympialaisten mitalisaalistaan maanantaina Suomen olympiajoukkueen paluujuhlassa Helsinki-Vantaalla. Mitaleita tuli saavutettua niin paljon, että Pärmäkosken niskaa painoi.

– Kyllä ne tosiaan painavat. Olen näitä puoli tuntia pitänyt kaulassa, niin kyllä mieli tekee jo vähän auttaa käsillä, Pärmäkoski sanoi.

Pyeongchangissa yhden hopean ja kaksi pronssia hiihtänyt Pärmäkoski haluaisi siirtää jo mitalit hetkeksi sivuun. Kautta on vielä jäljellä, mutta sunnuntain 30 kilometrin kilpailun jälkeen Pärmäkoski ei ole voinut hengähtää hetkeksikään.

– Kolmenkympin jälkeen en ole ehtinyt paljon muuta tehdä kuin juosta paikasta toiseen. Pitkä lento on takana, mutta varmasti sitten kun pääsee tästä kotiin, ethtii hengähtää vasta kunnolla, Pärmäkoski kertoi.

Pärmäkoski toivoi, ettei tällä viikolla tarvitsisi juuri mitalijuhlia pitää. Hänen täytyy ensin levätä ja sitten lähteä lenkille, koska kausi jatkuu ensi viikolla Lahdessa Salpausselän kisoissa. Pärmäkoski hiihtää Lahdessa sekä lauantain sprintin että sunnuntain 10 kilometrin kisan.

– Nyt kaipaan sitä omaa aikaa ja rauhoittumista. Näiden mitalien isompi juhlinta-aika tulee vasta maailmancupkiertueen jälkeen, Pärmäkoski sanoi.

Loppukaudelle Pärmäkoskella on kovat tavoitteet. Siksi hän aikoo hiihtää kaikki kuusi maailmancupin kisaa, jotka on vielä jäljellä.

– Minulla on paljon pelissä. Haluan olla kokonaiscupissa kolmen joukossa. Olen tällä hetkellä neljäntenä.

Maailmancupia johtaa Norjan Heidi Weng, jolla on pisteitä 1346. Norjan Ingvild Flugstad Östberg (1147) on toisena ja Yhdysvaltojen Jessica Diggins (967) kolmantena. Pärmäkoskella pisteitä on 837.

Lue myös:

Presidentti Sauli Niinistö vastaanotti urheilijoiden neuloman vauvapeiton ja piti puheen olympiajoukkueelle: "Kuule Iivo, moni oli kotisohvilla kovilla"

Presidentti Niinistön puhe lämmitti kultamitalisti Iivo Niskasen mieltä: "Tämän mitalin merkitys on kasvanut päivä päivältä"

Enni Rukajärvi on yhä hämillään kahdesta mitalista: "En olisi koskaan uskonut, että voisin edes olla mukana olympialaisissa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat