Tolvaselle ikäluokan KHL-maaliennätys - Jokerit nousi SKA:n otteesta

Eeli Tolvasen kauden 18:s täysosuma jääkiekkosarja KHL:ssä auttoi osaltaan Jokerit 5-3-voittoon SKA Pietarista. Video: Viasatin kuvaa

urheilu
Kivistö ja Tolvanen
Katso kuvaa klikkaamalla Eeli Tolvasen osuma

Jokerien Eeli Tolvanen oli jo aiemmin vienyt nimiinsä alle 19-vuotiaiden yhden kauden KHL-piste-ennätyksen Washington Capitalsissa nykyisin pelaavalta venäläistähti Jevgeni Kuznetsovilta ja tiistaina 18-vuotias suomalaissensaatio rohmusi itselleen myös ikäluokan yhden kauden KHL-maaliennätyksen lauottuaan 2-2-tasosituksen ja samalla sarjakauden 18. maalinsa.

Tolvanen on koonnut nyt pelaamissaan 48 ottelussa pisteet 18+17=35. Kuznetsov kokosi 18-vuotiaana KHL-kaudella 2010-11 reilussa 40 kamppailussa tehot 17+15=32.

Tolvanen, joka arvostettiin Pyeongchangin olympialaisissa jääkiekon tähdistökenttään Leijonien tehokkaimpana pelaajana, kiskaisi hienolla soolosuorituksella maalintekijän osuman toisen erän alussa käynnistäen maalillaan Jokerien takaa-ajon SKA:aa vastaan.

KHL:n suurseuralta puuttui miehistöstään muun muassa kaikki venäläiset, tuoreet olympiavoittajat ja se peluutti tiistaina paljon nuoria ja nälkäisiä reservipelaajia. SKA:lta oli sivussa kaikkiaan reilut pari kentällistä avainpelaajia.

Jokerit varmisti 5-3-voitollaan läntisen konferenssin kolmossijan, joka on helsinkiläisten kannalta tärkeä seikka lauantaina alkavia KHL-pudostuspelejä ajatellen. Jokerien pudostuspelivastus on joku kolmikosta Sotshi, Spartak tai Severstal.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat