Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Patrik Laine jäi hämmästelemään lopun sokkihoitoa Rinteen Nashvillelta: ”Tuli tyytyväisyyden tunne”

Winnipegin ja Nashvillen kamppailu tiistaina tarjosi huimaa draamaa viimeiseen sekuntiin asti. Winnipeg joutui lopulta pettymään katkerasti.

NHL
Patrik Laine
Patrik LaineAOP

*VANCOUVER. *Winnipegin ja Nashvillen kohtaamisesta ei tiistaina pudotuspelitunnelmaa puuttunut. Vain neljän pisteen erottamat joukkueet näyttivät alusta asti poikkeuksellisen latautuneilta, olihan pelissä jopa keskisen divisioonan voitto. Lataus saattoi karata paikoin jopa hieman yli, sillä etenkin toisessa erässä tapahtui enemmän kuin monessa kokonaisessa ottelussa.

Silti 5-3-johtokaan ei lopulta ollut Winnipegille tarpeeksi, vaikka pelikello näytti jäljellä olevaksi ajaksi vain noin kymmentä minuuttia. Kotiyleisö jäi lopulta seuraamaan suu ammollaan Nashvillen voittojuhlia vieraiden iskettyä kolme maalia viimeiseen kymmeneen minuuttiin.

Nashville vei ottelun lopulta 6-5.

- Se on oikeasti hyvä kysymys, mitä siinä tapahtui, Patrik Laine huokaili Yle Urheilulle ottelun tauottua.

- Ehkä me siinä hieman lopetettiin pelaaminen, tuli tyytyväisyyden tunne. Pitää myös muistaa, että hyvä joukkue oli vastassa. Meidän pelissä oli paljon sellaista, millä näitä pelejä pitäisi voittaa. Toisaalta oli myös huolimattomuuksia heidän maaleissa, Laine jatkoi.

Laine puhui asiaa.

Winnipeg pelasi parista nukahduksesta huolimatta monin paikoin hyvää jääkiekkoa, mutta niin pelasi Nashvillekin. Predators käytti muutamat kiekonmenetyksistä saamansa paikat etenkin lopussa armottomalla tavalla hyväkseen. Muutenkin laajuus Nashvillen joukkueessa tekee pelaamisen ryhmää vastaan äärimmäisen vaikeaksi.

Pelkästään Nashvillen rohkeasti hyökkääviä puolustajia vastaan pelaaminen tuo vastustajan pelaamiseen omat haasteensa.

- Kun kaverilla on tuollaiset pakit, ei voi paljon jäädä hyökkäysalueelle makaamaan. Ne ovat koko ajan hyökkäyksessä mukana, joten hereillä pitää olla. Siellä on pakit huippuluokkaa ja joka puolella rosteria niin paljon leveyttä, että aika kovasta joukkueesta puhutaan muutenkin. Kaiken päälle veskari (Pekka Rinne) on yksi maailman parhaista, Laine huokaili.

Laine myönsi, että panosten kovetessa myös otteet ovat koventuneet toisilleen tuttujen joukkueiden kesken.

- Pikku hiljaa alkaa tässä aletaan hakemaan pudotuspeliasetelmia ja tiettyjä jengejä vastaan homma on alkanut mennä aika kovaksi. Se on pelkästään hyvä asia, se valmistelee meitä kevääseen.

Uusi sentteri

Laine itse pelasi tiistaina ensimmäistä kertaa uuden keskushyökkääjänsä, Paul Stastnyn, vierellä yhdessä tanskalaishyökkääjä Nikolaj Ehlersin kanssa. Laineen ja Ehlersin kemiat eivät ole tahtoneet lähteä toimimaan Bryan Littlen kanssa, joten maanantaina St. Louisista hankittu Stastny tarjoaa päävalmentaja Paul Mauricelle lisää vaihtoehtoja Laineenkin suhteen.

- Hyvältä tuntui pelata tuollaisen huippumiehen kanssa. Vaikka oli vasta ensimmäinen peli, tuntui, että sävel lähti heti löytymään. Toki siinä on vielä oppimista, miten kaveri pelaa ja miten me halutaan ketjuna pelata, mutta hyvin ainakin lähti liikkeelle.

- Aika innoissaan odotti tätä ottelua tämänkin suhteen, Laine intoili.

Hyvänä syöttäjänä tunnetun Stastnyn voisi kuvitella sopivan Laineelle paremmin kuin maalintekijäsentterinä tunnetun Littlen.

- Laukominen on kuitenkin itselle vahvuus, niin on mukavaa päästä vetelemään hyvistä paikoista. Tänäänkin aika hyvin hän löysi mut pari kertaa toisesta aallosta. Toisaalta hän on itsekin sellainen, että kun paikka tulee, niin laittaa kyllä kiekon pussiin. Senkin näimme tänään, tehot 0+2 tililleen kirjannut Laine muistutti.

Laine venytti tiistaina pisteputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi. Suomalaistykki on iskenyt edellisen yhdentoista päivän aikana kuudessa ottelussa yhteensä upeat tehot 6+5.

- Nyt on tullut tehtyä hyvin maaleja ja 5-5-pelaaminenkin on parantunut paljon. Aina on parannettavaa, mutta nyt tuntuu, että olen saanut jalatkin kunnolla auki. Nyt on sellainen tunne, että tässä jaksaa painaa pitkälle kevääseen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat