Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa

Jussi Jokinen ahtaassa paikassa Vancouverissa – "Aika moni täällä pelaa ensi kauden työpaikastaan"

Vancouveriin kaupattu Jussi Jokinen pelaa kevätkaudella NHL-uransa jatkosta. Helpolla ei vastuu tule kuitenkaan heikossa Vancouverissakaan.

NHL
Jussi Jokinen
Jussi Jokinen.AOP

*VANCOUVER. *Jussi Jokisen elämä ei ole käynyt tylsäksi edellisen kymmenen kuukauden aikana. Vielä huhtikuussa 2017 Jokinen edusti Florida Panthersia, mutta on sittemmin ajautunut reissumieheksi maailman kovimmassa liigassa. Jokinen on edustanut kuluneen vuoden aikana peräti viittä eri NHL-seuraa, viimeisimpänä Vancouver Canucksia.

Tosin keskiviikon ottelussa New York Rangersia vastaan Jokinen ei vielä Vancouverin paidassa debytoinut. Jokinen harjoitteli pitkään keskiviikkoaamuna kokoonpanon ulkopuolella olevien pelaajien kanssa.

Vaikka Canucks kuuluu NHL:n kellarikerrokseen, helpolla ei vastuu tule lähinnä nelosketjun rooleissa tällä kaudella pelanneelle Jokiselle jatkossakaan. Canucks hankki maanantaina riveihinsä kaksi nuorta pelaajaa lisää (Brendan Leipsic ja Tyler Motte), joille pudotuspelihaaveensa menettänyt seura antaa varmasti kevätkaudella kunnon mahdollisuuden.

Hyökkääjien osalta Canucksilla alkaa olla jopa NHL:n puolella jopa ylitarjontaa, joten kilpailu käy kovaksi. Kaiken lisäksi veteraanihyökkääjä Lui Eriksson palaa sairastuvalta seuraavan parin viikon aikana.

Toisaalta päävalmentaja Travis Green tunnetaan kovana nuorten koulijana. Mikäli peli ei kulje, nuoret löytävät itsensä nopeasti katsomosta.

- Täällä ei ole tilaa vapaamatkustajille, nuorten pelaajien pitää ansaita jokainen minuutti. Jos peli ei kulje, he eivät pelaa, Green totesi Jokisen tilanteeseen liittyen keskiviikkona.

Jokinen totesi uuden valmentajansa olleen tälle rehellinen vallitsevasta tilanteesta. Sitä Green oli myös median edessä.

- Olen kuullut pelkästään hyviä asioita Jokisesta. Hän on kova ammattilainen ja hyvä joukkuepelaaja. Olin Jussille rehellinen sen suhteen, mikä meillä on täällä tilanne nuorten pelaajien kanssa ja hän ammattilaisena ymmärtää tilannetta hyvin. Nuorten on silti ansaittava kaikki saamansa.

Jokinen itse tunnistaa tilanteensa, upea 937 NHL-ottelun ura on katkolla.

- Pelaan keväällä urani jatkosta. Olen aina pyrkinyt tekemään asiat ammattimaisesti ja olemaan kopissakin hyvä pelaaja. Ymmärrän silti hyvin tilanteen, missä tämä seura on: pudotuspelit ovat karanneet ja seura on kiinnostunut nuoremmista pelaajista. Aika moni täällä pelaa ensi kauden työpaikastaan, Jokinen jutteli.

- Täällä on varmasti ensi kautta ajatellen vielä jokunen paikka auki, joten toivottavasti voin itse olla mukana auttamassa nuoria pelaajia ja sitä kautta rakentamassa tänne uutta kulttuuria. Mielestäni onnistuin tässä Floridassa.

Jokinen ei silti kiellä, etteikö kuluva kausi olisi ollut kaiken kokeneelle veteraanille raskas. Edmontonista tie on vienyt Los Angelesin ja Columbuksen kautta Vancouveriin ja aina siirtolistan kautta, vaikka viimeisin siirto pelaajakaupan kautta tulikin.

- Tämä on nyt viides joukkue minulle alle vuoden sisään, joten…, Jokinen jätti lauseen kesken hymyillen.

- Onhan tämä ollut haastavaa.

Lue myös:

Antti Niemi loisti Montrealin maalilla

Nyt oli silmiä hivelevää syöttelyä – Mikko Rantanen petasi avopaikan

Ristolainen tarjoili suuren yllätyksen – kärkijoukkue kaatui

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat