Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu

El Pais: Kesken uran siepattu maalintekijävelho Enrique Castro kuoli

Enrique Castro kidnapattiin vuonna 1981. Nyt Sporting Gijonia ja Barcelonaa edustanut Castro on kuollut 68-vuotiaana.

urheilu
Atletico Madridin pelaajat hiljaisessa hetkessä Eneiqu Castron muistoksi.
Atletico Madridin pelaajat hiljaisessa hetkessä Enrique Castron muistoksi keskiviikkoiltana.AOP

Espanjalaisen jalkapalloilun kaikkien aikojen parhaisiin maalintekijöihin lukeutunut Enrique "Quini" Castro on kuollut sydänkohtaukseen 68-vuotiaana Gijonissa, uutisoi El Pais. Sporting Gijonia ja Barcelonaa edustanut Castro voitti Espanjan liigan maalikuninkuuden viisi kertaa ja kuului Espanjan maajoukkueeseen 12 vuoden ajan.

Castron kidnappaus vuonna 1981 kuuluu Espanjan jalkapallohistorian dramaattisimpiin lukuihin. Kaksi aseistettua miestä sieppasi Castron 1. maaliskuuta 1981, kun hän oli matkalla lentokentälle hakemaan perhettään kotiin. Sieppaajat pakottivat Castron puuarkkuun ja ajoivat hänet Zaragozaan, missä häntä pidettiin 25 päivää suljettuna kellarihuoneeseen.

Castro vapautui sen jälkeen kun poliisi oli napannut yhden sieppaajista lunnasrahojen luovutuksen yhteydessä. FC Barcelona vaati oikeudessa tuloksetta sieppaajilta korvauksia, koska katsoi menettäneensä mestaruuden Castron poissaolon takia. Ilman maalintekijävelhoa joukkue pystyi neljässä ottelussa vain yhteen tasapeliin.

Castro sen sijaan ilmoitti antavansa työttömille sieppaajille anteeksi eikä vaatinut korvauksia.

Castro edusti Espanjaa 1978 ja 1982 MM-kisoissa sekä 1980 EM-kisoissa. Castron pikkuveli Jesus oli vuosien ajan Sporting Gijonin maalivahti, mutta hän hukkui 1993 pelastaessaan lasta merestä. Gijonin kaupunki ilmoitti Castron kuoleman jälkeen nimeävänsä El Molinon -stadionin Castron mukaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat