Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

EM-kotikisoihin valmistautuvien Minihuuhkajien valmentaja vaihtuu viime metreillä – "negatiivinen trendi" piti saada poikki

Alle 21-vuotiaiden päävalmentaja Juha Malinen ottaa vastuun myös nuoremmasta ikäluokasta, joka isännöi EM-kisoja Vaasassa ja Seinäjoella heinäkuussa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Juha Malinen
Juha Malinen on Minihuuhkajien uusi päävalmentaja.AOP

Suomen Palloliitto kertoi lauantaina, että alle 19-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja vaihtuu. Joukkuetta kesän 2018 EM-kotikisoihin johdattanut Kimmo Lipponen on vapautettu tehtävistään. Lipposen tilalle puikkoihin hyppää Juha Malinen.

– Kimmo on tehnyt pitkän ja erinomaisen työn jo vuosien ajan nuorten maajoukkueiden parissa. Valitettavasti kotikisoihin valmistautuvan ikäluokan negatiivista trendiä hän ei ole pystynyt kääntämään, mistä syystä päädyimme valmentajanvaihdokseen, Palloliiton pelaajakehityspäällikkö Hannu Tihinen sanoi tiedotteessa.

Minihuuhkajat -lempinimelläkin tituleerattu alle 19-vuotiaiden maajoukkue hävisi syksyllä kahdeksan ottelua peräkkäin maalierolla 1–30.

Helmi-maaliskuun Makedonia-otteluista tuloksina olivat 0–0-tasapeli ja 0–5-tappio.

Seinäjoella ja Vaasassa järjestettävät alle 19-vuotiaiden poikien EM-kilpailut ovat ohjelmassa neljän ja puolen kuukauden päästä. Turnausprojektia lähtee vetämään Juha Malinen, joka on myös alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja.

– Juhan osaaminen ja kokemus muutoksen tekemisessä tulevat olemaan tärkeässä roolissa tulevina kuukausina. Tulevien U21-maajoukkueiden runko tulee rakentumaan osasta nykyisen U19-maajoukkueen pelaajista, joten päätös oli looginen myös tältä osin jatkuvuuden takaamiseksi, Tihinen perusteli valintaa.

Palloliiton tiedotteessa kerrotaan, että muu U19-maajoukkueen valmennustiimi tullaan julkaisemaan ensi viikon aikana. Alle 19-vuotiaat kohtaavat seuraavaksi Sveitsin tuplamaaottelussa maaliskuun lopulla.

Lipponen, 55, on tehnyt pitkän päivätyön suomalaisen maajoukkuejalkapallon eteen. Hän on valmentanut Suomen eri ikäluokkien maajoukkueita vuodesta 2004.

Juttua muokattu 3.3. klo 10.36: Lisätty tieto helmi-maaliskuun Makedonia-otteluista.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat