Suora

  • Elävä arkisto esittää

Hakola ainoana suomalaisena sprinttifinaalissa – Kläbo jäi kolmanneksi

Ristomatti Hakola selviytyi ainoana suomalaisena sprinttien finaaleihin. Suomalaisnaiset jäivät omiin puolivälieriinsä.

hiihto
Ristomatti Hakola
Ristomatti HakolaLehtikuva

Ristomatti Hakolan venytys jäi puolivälierässä vajaaksi, ja hän jäi omassa erässään neljänneksi. Hän pääsi finaaliin kuitenkin aikavertailun turvin, sillä toisessa puolivälierässä hiihdettiin selvästi hiljempaa kuin Hakolan erässä.

Miesten sprinttifinaalissa vauhti oli alussa hyvin rauhallinen. Ryhmä pysyi tiiviinä viimeiseen alamäkeen saakka, kunnes kärkimiehet iskivät.

Välierässä sauvarikosta kärsinyt Federico Pellegrino oli lopussa vahvin ja vei voiton. Venäjän Gleb Retivykh kiri toiseksi ohi Kläbon.

Hakola taisteli lopussa neljännestä sijasta Norjan Sindre Björnestad Skarin kanssa. Loppukiri ei kuitenkaan riittänyt norjalaisen kukistamiseen ja Hakola oli viides.

– En ole vielä koskaan noin lähellä voittajaa ollut. Tietysti kyttäilykisa tämä oli, Hakola sanoi kilpailun jälkeen.

Hakola on vakiinnuttanut paikkansa sprinttifinaaleissa, mutta hän ei ole vielä onnistunut taistelemaan itseään palkintopallille.

– Viides kerta finaalissa, luulisi, että jossain vaiheessa napsahtaa. Neljä vuotta lisää treeniä ja katsotaan sitten seuraavissa olympialaisissa, Hakola kommentoi.

Miesten välierissä nähtiin myös Anssi Pentsinen, joka oli oman eränsä viides, eikä selviytynyt finaaliin.

Suomen naisilla oli heikko sprinttipäivä. Ainoastaan Krista Pärmäkoski ja Aino-Kaisa Saarinen pääsivät puolivälieriin.

Pärmäkoski kaatui omassa erässään, minkä seurauksena jatkopaikka karkasi tavoittamattomiin. Saarinen oli puolestaan oman eränsä viides, eikä päässyt välieriin.

Naisten sprintin voitti norjalainen Maiken Caspersen Falla. Seuraavat sijat menivät Ruotsiin, kun toiseksi sijoittui Stina Nilsson ja kolmanneksi Hanna Falk.

Falla oli lopulta finaalissa selvä voittaja. Nilsson jäi voittajasta 36 sadasosaa. Kolmossijasta käytiin tasaisempi taisto, mutta Falk ylitti lopulta maaliviivan niukasti aiemmin kuin Saksan Sandra Ringwald.

Sunnuntaina Salpausselän kisoissa hiihdetään naisten 10 kilometrin ja miesten 15 kilometrin kilpailut perinteisellä hiihtotavalla. Hakola ei hiihdä sunnuntain kilpailussa.

Muokattu 3.3.2018 kello 19.11: Anssi Pentsinen hiihti omassa välierässään viidenneksi. Aiemmin jutussa luki virheellisesti, ettei hän päässyt puolivälierästään jatkoon.

Lue myös:

Pärmäkosken sprinttihaaveet kariutuivat kolarointiin ja kaatumiseen: "Täysin puujalka oli"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat