Suora

  • Urheilukierros
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Argentiina, 1. päivän kooste

Suomalaismaalivahdilla komea paluu NHL-jäille lähes kahden vuoden tauon jälkeen – hurjassa 50 laukauksen kiekkosateessa hallitsevaa mestaria vastaan: ”Rakastin jokaista sekuntia jäällä”

Christopher Gibson, 25, oli yön NHL-kierroksen suomalaisyllättäjä.

NHL
Christopher Gibson
Christopher GibsonAOP

Suomalaismaalivahti Christopher Gibson palasi jääkiekkoliiga NHL:ssä peleihin lähes kahden vuoden tauon jälkeen, kun hän torjui New York Islandersin maalilla Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Gibson otti peräti 47 torjuntaa Islandersin 2–3 –jatkoaikatappioon päättyneessä pelissä.

25-vuotias karkkilalaissyntyinen valittiin ottelun kolmostähdeksi. Hän joutui todelliseen kiekkosateeseen, sillä hallitseva mestari Pittsburgh laukoi ottelussa peräti 50 kertaa kohti Gibsonia.

– Tämä oli upeaa, Gibson sanoi pelin jälkeen NHL:n verkkosivuilla.

– Rakastin jokaista sekuntia. Olen todella iloinen peliini lukuun ottamatta viimeistä maalia ja tappiota.

Voiton ratkaisi Sidney Crosby terävällä laukauksella, joka meni maaliin Gibsonin jalkojen välistä. Ottelu oli Gibsonin NHL-uran viides. Viimeksi hän oli pelannut NHL-kaukaloissa 10. huhtikuuta 2016 Philadelphiaa vastaan.

Gibson on pelannut tällä kaudella enimmäkseen AHL:ssa Bridgeportin riveissä. Hän on pelannut siellä 33 ottelua torjuntaprosentilla 90,9. Hän pelasi aikanaan Espoon Bluesissa C-junioreiden SM-sarjaa, mutta lähti sitten Pohjois-Amerikaaan juniorisarjoihin pelaamaan.

NHL:n ovia Gibson on päässyt kolkuttelemaan kaudesta 2013–2014 lähtien. Tuolloin Toronto teki Gibsonin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen. Peliminuutteja ei herunut NHL:ssä, vaan Gibson pelasi AHL:ssa Toronto Marliesissa ja ECHL:n Orlandossa. Syksyllä 2015 Gibson oli mukana kaupassa, joka johdatti hänet Islandersin organisaatioon.

Lue lisää:

Antti Raanta säkenöi voittoputkessa – valittiin ottelun kakkostähdeksi

Antti Niemellä oli NHL-uransa kaikkien aikojen kovin torjuntaurakka – ”Hän oli uskomaton tänään”

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat