1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Ovetshkin takonut käsittämättömästi 40 maalia jo yhdeksällä kaudella – ulkoilmapelin jälkeen itsevarma kommentti runkosarjan maalisaldosta

Washington Capitals voitti Yhdysvaltojen laivastoakatemian stadionilla pelatussa ottelussa Toronto Maple Leafsin 5–2.

Ovetshkin
Ovetshkinin kauden 40. maali

Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin sai kauden 40. maalilleen tavallista suuremman yleisön, kun hän siirtyi uudelle kymmenluvulle hieman alle 30 000 katsojan edessä ulkoilmapelissä.

Capitals voitti Yhdysvaltojen laivastoakatemian stadionilla pelatussa ottelussa Toronto Maple Leafsin 5–2. Ovetshkin viimeisteli joukkueensa toisen osuman.

Ovetshkinille tämä on jo NHL-uran yhdeksäs kausi, kun hän tekee vähintään 40 maalia runkosarjassa. Samaan on pystynyt NHL:n historiassa vain viisi muuta pelaajaa: Wayne Gretzky (kaksitoista 40 maalin kautta), Marcel Dionne (10), Mario Lemieux (10), Mike Bossy (9) ja Mike Gartner (9).

Ulkoilmaottelun jälkeen Ovetshkinilla oli jo mielessä kovien maalinsylkijöiden tavoittelema 50 osuman rajapyykki.

– 40 on kiva, mutta 50 on vielä parempi. Minulla on aikaa onnistua siinä, NHL:n maalipörssiä johtava Ovetshkin sanaili sarjan verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Lähellä Ovetshkin on myös uran 600. NHL-maalia, sillä nyt saldo on 598. 

– Ketjukaverini tekevät hyvää työtä löytäessään minut jäällä. Minun täytyy vain tehdä työni eli panna kiekko sisään.

Ovetshkinin maali oli Capitalsin 2–1-osuma. Niklas Bäckström vei Capitalsin avauserän lopulla kahden maalin johtoon, eikä Maple Leafs enää kirinyt tasoihin, vaikka Nazim Kadri toi joukkueen maalin päähän toisessa erässä. Toronton suomalaiset Kasperi Kapanen ja Leo Komarov pelasivat ottelussa, mutta jäivät ilman tehopisteitä.

Voitto oli Capitalsille tärkeä, sillä se taistelee NHL:n Metropolitan-divisioonan voitosta, mikä takaisi hyvät lähtöasemat pudotuspeleihin. Philadelphia Flyers (2 pisteen päässä) ja Pittsburgh Penguins (3 pisteen päässä) hengittävät kuitenkin voittotaistelussa niskaan.

– Tarvitsemme pisteitä. Ei ole väliä, tuleeko yksi vai kaksi, meidän täytyy ottaa pisteet ja mennä eteenpäin, Ovetshkin sanoi.