Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
  • VM på skidor, kombinerat, herrar, backe (svenskt referat)
  • Miesten yhdistetyn mäkiosuus HS 137
  • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
  • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
  • VM på skidor, damernas stafett (svenskt referat)
  • Naisten viestihiihto 4 x 5 km
  • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.

Valmentaja ylisti NHL:n suomalaisyllättäjää: ”Loistava tulevaisuus!”

New York Islandersin Christopher Gibson teki suuren vaikutuksen kauden NHL-debyytissään lauantaina.

NHL
Christopher Gibson
Christopher Gibson venyi kuluvan NHL-kauden ensimmäisessä ottelussaan kiekon eteen kaikkiaan 47 kertaa.AOP

VANCOUVER. New York Islandersin Christopher Gibson, 25, on yksi kuluvan NHL-kauden mielenkiintoisista suomalaisnimistä. Jo 14-vuotiaana Kanadaan muuttanut espoolaismaalivahti on rakentanut NHL-uraansa Pohjois-Amerikassa kaikessa hiljaisuudessa kymmenen vuoden ajan.

Gibson edusti Toronto Maple Leafsin organisaatiota vielä kaudella 2014–15, mutta tuli syksyllä 2015 kaupatuksi Islandersiin. Viime kaudella Gibson pelasi AHL:ssä syyskaudella vain seitsemässä ottelussa ennen harjoituksissa syntynyttä vakavaa polvivammaa, mikä piti pelaajan sivussa koko loppukauden ajan.

Thomas Greissin loukkaantumisen kautta auennut mahdollisuus pelata NHL:n puolella olikin Espoon Jäähongan kasvatille tärkeä mahdollisuus. Gibson pelasikin lauantaina Pittsburghissa heti huiman ottelun. Kotijoukkue voitti ottelun jatkoajalla lukemin 3–2, mutta Gibson oli taiston hahmo torjuttuaan 47 laukausta

Ilman suomalaista Islanders olisi hävinnyt ottelun jo paljon ennen jatkoaikaa. Tämän pisti merkille myös päävalmentaja Doug Weight.

– Se, miten Gibson pelasi Pittsburghissa, oli kertakaikkisen upeaa, Weight ylisti Yle Urheilulle Vancouverissa.

Weight ei muutenkaan säästellyt ylisanojaan puhuessaan Gibsonista.

– Minä rakastan tuota poikaa. Aivan loistava jätkä, joka on erittäin pidetty tyyppi myös kopissa, Weight naurahti.

– Siinä on kaveri, jolla on todella kova työmoraali. On ollut erittäin hienoa nähdä hänen jatkuva kehityksensä AHL:n puolella. Hän oli jo toissa kaudella jokusen kerran mukana NHL:ssä ja pelasikin parissa ottelussa, ja vieläpä erittäin hyvin. Etenkin, kun huomioon otetaan, että hän joutui peliin kesken ottelun, Weight jatkoi.

Islanders tarjosi vaikeasta polvivammasta toipuneelle Gibsonille vuoden jatkosopimuksen, mistä suomalainen on ottanut irti lähes kaiken mahdollisen olosuhteet huomioon ottaen. Gibsonin hyvien AHL-otteiden arvoa nostaa sekin tosiasia, että suomalainen ei ollut pelannut kauden alkaessa lähes vuoteen.

– Oli se alkuun hieman kankeaa, kun ei ollut pelannut vuoteen, mutta mielestäni olen onnistunut AHL:ssä tosi hyvin. Kyllä sen polven vieläkin joskus tuntee, vaikka ei sitä halua tuntea, Gibson naurahti Yle Urheilulle.

Weight on seurannut toipumista tyytyväisenä.

– Hän on tehnyt hienon paluun vakavan vamman jäljiltä. Oli hienoa katsoa, miten hän harjoitteli ennen Pittsburgh-ottelua ja etenkin, miten hän pelasi siinä ottelussa. Hitonmoinen maalivahti, Weight kehaisi.

– Puhumme lahjakkaasta maalivahdista, jolla on edessään hyvä tulevaisuus, Weight päätti.

Lue myös:

NHL:n tuntemattomin suomalaispelaaja kulkenut pitkän matkan – ”Ei ole ollut helppo tie”

Suomalaismaalivahdilla komea paluu NHL-jäille lähes kahden vuoden tauon jälkeen – hurjassa 50 laukauksen kiekkosateessa hallitsevaa mestaria vastaan: ”Rakastin jokaista sekuntia jäällä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat