Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Marcus Grönholm tuo Hyundain mukaan rallicrossin MM-sarjaan – yhteistyötä pohjustettiin lehtileikkeellä

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm johtaa alkavalla kaudella kahden auton tiimiä rallicrossin MM-sarjassa.

ralliautoilu
Markus Grönholm ja Niclas Grönholm.
Markus Grönholm ja Niclas Grönholm.Jussi Jäkälä

GRX-tallin kuljettajina ovat Niclas Grönholm ja Timur Timerzyanov, joiden ajokkina on rallipoluilta tuttu Hyuandai i20, jota rallicross-areenoilla ei ole vielä nähty. Marcus Grönholmin mukaan talli toimii yksityisesti ilman tehtaan tukea.

– Päädyimme näihin autoihin, koska minulla on hyvät suhteet Hyuandain WRC–puolen tallipäällikköön Michel Nandaniin. Hän toimi Peugeotilla ajaessani tallin teknisenä johtajana. Rallicross-tallimme on täysi yksityistiimi, mutta tavoitteemme on haastaa tehtaiden tukemia tiimejä. Olen auton suhteen luottavainen ja testaamaan on tarkoitus päästä parin viikon sisällä.

Grönholm uskoo, että rallissa viime kausien aikana voittaja-autoksi kehittynyt Hyundai tarjoaa hyvän menestysaihion myös rallicrossin Supercar-luokkaan. Yhteistyötä alettiin kuulemma kypsytellä jo toissa vuonna ajetun Suomen MM-rallin aikaan.

– Näin sanomalehdessä Hyundain WRC –auton kuvan ja tekstin, jossa luki jotain tyyliin ”suomalaiskuski ansaitsee Hyundai-diilin.” Kuin hetken mielijohteesta leikkasin kuvan irti lehdestä ja pistin sen kehyksiin. Olin kutsunut Nandanin piipahtamaan museollani rallin jälkeen ja näytin hänelle silloin myös lehtileiketaulun. Hän ei tietysti ymmärtänyt suomalaista tekstiä, mutta käänsin sen hänelle ja lisäsin samalla, että ehkä suomalainen tiimikin voisi olla kova juttu, Grönholm naurahtaa Yle Urheilulle ja kaivaa puhelimestaan esiin kuvan Nandanista lehtileike kädessään.

Lehtileike, Grönholm
Jussi Jäkälä

Kyseinen kuva ennusti tulevaa kirjaimellisesti, sillä Grönholmin suojatti Jari Huttunen poimittiin Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan viime syksynä ja nyt toteutuu myös ajatus suomalaisesta tallista.

12 osakilpailua sisältävä rallicrossin MM-sarja käynnistyy huhtikuussa Barcelonassa. Niclas Grönholmille kausi on kolmas MM-tasolla. Venäläiskuljettaja Timur Timerzyanov on aiemmin yltänyt lajissa kahdesti Supercar-luokan Euroopan mestariksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat