Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ESP - USA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävään ei haeta ”mustaa hevosta”

Hakemuksia tehtävään on tullut 46. Olympiakomitea pyrkii valitsemaan uuden johtajan maaliskuun loppuun mennessä.

urheilu
Mikko Salonen Pyeongchangin olympialaisissa
Mikko Salonen Pyeongchangin olympialaisissaLehtikuva

Huippu-urheilun tulevan johtajan pesti on herättänyt paljon puhetta ja spekulointia. Jotkut tahot ovat jopa epäilleet, että hakuprosessiin olisi kutsuttu ehdokkaita varsinaisten hakijoiden ulkopuolelta. Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen ampuu kuitenkin alas nämä huhut.

- Olemme käyneet hakemukset läpi ja nyt on hahmottunut ketkä menevät jatkokierroksille. Siellä on erittäin monta hyvää hakemusta. Ensimmäisen kierroksen haastattelut tehdään tällä ja ensi viikolla. Haastattelukierroksen perusteella katsotaan ketkä etenevät soveltuvuusarviointiin ja ns. toisen kierroksen haastatteluun. Kun nämä vedetään yhteen niin meillä on yksi, kaksi tai kenties kolme ehdokasta. Prosessi on alusta asti suunniteltu niin, että tästä hakijajoukosta valinta löytyy, kertoo Salonen.

Suurin osa hakijoista ei ole halunnut ilmaista kiinnostustaan vaativaan pestiin julkisesti. Salosen mukaan se on hyvin ymmärrettävää.

- Mielestäni se kertoo siitä, että tänä päivänä näissä prosesseissa ei enää haluta julkiseen spekulointiin, suhmurointiin ja epämääräisyyksiin. Itse asiassa moni hakija toivoi ja peräänkuulutti hakemuksessaan, että ne käsitellään luottamuksellisena ja tämä on myös luvattu näille hakijoille. Eli menemme ihan niin kuin normaalit rekrytointiprosessit tänä päivänä etenevät.

Salonen viittaa kintaalla myös niille huhuille, että tulevan huippu-urheiluyksikön johtajan nimi olisi jo nyt valinnantekijöiden tiedossa.

- Nimi ei todellakaan ole tiedossa. Tämä viedään läpi aidosti, avoimesti ja läpinäkyvästi ihan oikeana prosessina. Olemme kuvanneet ne vaatimukset, minkälaista henkilöä haetaan. Viime kädessä se on se kokonaisuus mikä hahmottuu prosessin edetessä. On turha miettiä onko joku ns. musta hevonen tai uusi tuuli haussa. Mika Kojonkosken johdolla on todellakin luotu hyvät lähtökohdat eikä ole tarkoitus tehdä mitään isoja rakenteellisia muutoksia, Salonen korostaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat