Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Chicagon tähtipelaajat loistivat vihdoin yhdessä – donkeilla mässäillyt Markkanen piti terävän puheenvuoron: ”Ei ole kyse vain yhdestä pelaajasta”

Chicago Bullsin tulevaisuuden kulmakivet Lauri Markkanen, Zach LaVine ja Kris Dunn ylsivät ensimmäistä kertaa kaikki yhdessä ottelussa tekemään yli 20 pistettä.

NBA
Lauri Markkanen
Lauri MarkkanenAbbie Parr / AFP

Koripalloliiga NBA:ssa Chicago Bullsin tähtikolmikko Lauri Markkanen, Zach LaVine ja Kris Dunn osoittivat viitteitä paremmasta, kun Chicago kaatoi NBA:n jumbojoukkueen Memphisin kotikentällä 119–110.

Markkanen oli Chicagon paras pistemies 22 pistellään. LaVine ja Dunn eivät jääneet kauaksi suomalaistulokkaasta. He viimeistelivät 21 pistettä. Dunn jakoi lisäksi yhdeksän syöttöä ja LaVinelle merkittiin myös viisi koriin johtanutta syöttöä.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun härkälauman tulevaisuuden kaikki kolme kulmakiveä tekivät samassa ottelussa yli 20 pistettä.

Viime aikoina Chicagossa on puhuttu paljon LaVinen, Dunnin ja Markkasen yhteispelistä. Markkanen myönsi ennen ottelua Yle Urheilun haastattelussa, että siinä on ollut haasteita vähäisen yhteisen pelimäärän takia.

Nyt kuitenkin koko kolmikko onnistui. Koko aloitusviisikko teki myös kaksinumeroiset pistelukemat. Markkanen painotti ottelun jälkeen, että onnistumiset laajalta rintamalta antavat toivoa tulevaisuuteen.

– Tässä ei ole kyse vain yhdestä pelaajasta. Meillä on paljon pelaajia, jotka pystyvät tekemään isoja koreja. Tämä on hyvä asia tulevaisuuden kannalta, Markkanen korosti Bullsin Twitter-tilillä pelin jälkeen. (siirryt toiseen palveluun)

Markkaselle 22 pistettä olivat kovimmat pistelukemat kahteen kuukauteen. Viimeksi hän oli pystynyt suurempiin pistelukemiin 10. tammikuuta New York Knicksiä vastaan. Silloin jatkoaikataistossa syntyi 33 pistettä.

Markkanen antoi pistesaalistaan kiitokset joukkuetovereille. 213-senttinen suomalainen pääsi ottelussa tekemään koreja monipuolisesti. Mukaan mahtui maukkaita donkkeja ja muutama onnistunut kolmeen pisteen heittokin.

– Kaikki alkoi puolustuksesta. Pääsimme alussa helposti nopeisiin hyökkäyksiin, Markkanen totesi.

Lue myös:

Tyylikkäitä donkkeja ja tyylipuhtaita kolmosia – katso parhaat palat Lauri Markkasen huippuesityksestä NBA-jumboa vastaan

Markkanen kuritti NBA-jumbon kumoon – suurin pistemäärä kahteen kuukauteen

Heittopaikkojen vähyys turhauttaa Lauri Markkasta, kun Chicago kipuilee avausviisikkonsa kanssa: ”Voi katsoa myös itseä peilistä”

Lauri Markkanen taistelee kaikkien aikojen ennätyksestä maailman kovimpien koripallotähtien keskellä – miten se on mahdollista?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat