Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, perjantai
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Hävinnyt hymy: Jesse Puljujärvi kadotti ilon NHL:ssä - palatessaan hän haluaa olla oikeasti valmis
  • Urheiluruutu

"Brutaali oppitunti Tottenhamille" – valmentajan mukaan Spurs oli selvästi parempi joukkue Juventusta vastaan, mutta putosi silti Mestarien liigasta

Juventuksen puolustajan Giorgio Chiellinin mukaan ottelupari ratkesi italialaisten kokemukseen kovista peleistä.

Mestarien liiga
Mauricio Pochettino
Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettino.AOP

Tottenham Hotspur pettyi rajusti myöhään keskiviikkona, kun se putosi Juventusta vastaan Mestarien liigan pudotuspeleissä. Hetken aikaa näytti nimittäin siltä, että altavastaajana ottelupariin lähtenyt lontoolaisseura dominoisi italaialaisjättiä vastaan ja etenisi puolivälieriin.

Vieraspelin jälkeen Tottenhamilla oli mukava tilanne. 2–2-tulos ja vierasmaalit sopivat ennen kotiottelua. Täpötäyden Wembleyn edessä kaikki alkoi loistavasti, kun Heung-Min Son vei Supersin 1–0-johtoon. Kaikki mureni kuitenkin parissa minuutissa, kun Gonzalo Higuain ja Paulo Dybala toivat Juventuksen tasoihin ja ohi toisella jaksolla.

Brittimediassa vallitsi ottelun jälkeen jonkinlainen konsensus siitä, että Tottenham ei vielä ollut valmis ottamaan Juventuksen kaltaisen suurseuran päänahkaa Mestarien liigan ratkaisupeleissä.

"Brutaali oppitunti Tottenhamille", otsikoitiin BBC:n podcast (siirryt toiseen palveluun). Myös Juventuksen pelaajat olivat samoilla linjoilla.

– Se johtuu Tottenhamin historiasta. Heillä on aina paljon maalipaikkoja ja he tekevät paljon maaleja, mutta lopussa heiltä aina puuttuu jotain, Juventuksen puolustaja Giorgio Chiellini sanoi Telegraphin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

– Historialla on merkitystä ja kokemus on tärkeää. Tänään me käytimme taitoamme voittaa.

Juventus on 33-kertainen Italian mestari, jolta löytyy palkintokaapista myös kaksi Mestarien liigan tai sen edeltäjän Euroopan Cupin voittopokaalia. Tottenhamilla on kaksi Englannin mestaruutta, joista edellinen tuli vuonna 1961. Euroopan kentillä, etenkin Mestarien liigassa, Spurs on harvinainen näky pudotuspelivaiheessa.

– Olen erittäin ylpeä. Pelasimme todella hyvää joukkuetta vastaan. Me dominoimme. Kahdessa pelissä olimme kokonaisuutena paljon paremi joukkue. Ottelupari kääntyi kolmessa minuutissa Juventukselle, Tottenhamin päävamlentaja Mauricio Pochettino sanoi.

Pochettino ei suostunut panemaan tappiota joukkueensa kokemattomuuden (europeleistä) piikkiin.

– Sitä voi kutsua kokemuksen puutteeksi tai keskittymisen puutteeksi, mutta Tottenham oli parempi joukkue yli 70 minuuttia.

Lue myös:

Juventus osoitti uskomatonta tehokkuutta - Tottenham kaatui kahden minuutin ja 49 sekunnin mustaan jaksoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat