Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Bulls-luotsi petaa heittopaikat Markkaselle – kopioi jopa Susijengin pelikirjaa: "Meillä on 25 settipeliä pelkästään Laurille"

Chicagon päävalmentaja Fred Hoibergin fläppitaululla moni hyökkäyskuvio päätyy 213-senttisen suomalaislaiturin hyppysiin.

NBA
Lauri Markkanen
LEHTIKUVA / Getty Images / AFP

Suomalaisen koripallon kirkkain tähti Lauri Markkanen on noussut jo NBA:n tulokaskaudellaan yhdeksi joukkueensa Chicago Bullsin tärkeimmistä kulmakivistä. Chicagon äävalmentaja Fred Hoiberg antoi Suomen Koripalloliiton haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) tilanteesta kuvaavan esimerkin.

- Meillä on arviolta 25 settipeliä, jotka on piirretty nimenomaisesti Lauria varten, Chicagoa vuodesta 2015 luotsannut Hoiberg paljasti.

- Erityisesti aikalisältä palatessamme yritämme saada hyökkäyksemme rullaamaan pelaamalla Laurille pallon. Olen katsonut paljon Dallas Mavericksin Dirk Nowitzkille juoksemia settejä ja piirtänyt niiden perusteella ”Dirk”-nimisen hyökkäyksen, joka päättyy Laurin hyppyheittoon.

Vielä 39-vuotiaana pelaavaa Dirk Nowitzki pidetään parhaana eurooppalaisena, joka on koskaan pelannut NBA:ssa. Viime kausina New Yorkin latvialaishujoppi Kristaps Porzingisia on yritetty sovitella Nowitzkin muottiin, mutta nyt myös Markkanen on todellinen kandidaatti saksalaisjätin "manttelinperijäksi".

- Pidämme tarkoin silmällä pelejä, joita Dallas piirtää Dirk Nowitzkille ja New York Kristaps Porzingisille ja sovellamme niitä omalla tavallamme Laurin kohdalla. Otin jopa pari Susijengin peliä viime kesältä hyökkäykseemme yksinomaan Lauria ajatellen, Hoiberg kertoi.

Fred Hoiberg
Fred HoibergAOP

Lauri tahtoo olla paras

Hoiberg kehui myös Markkasen henkistä vahvuutta. Suomalaislupaus on välillä äitynyt monenkymmenen pisteen tykityksiin, ja toisaalta joissain otteluissa hänet on sumputettu piiloon. Valmentajan mukaan puntti ei kuitenkaan ole tutissut.

- Pidän Laurista kaikkein eniten siinä suhteessa, että vaikka hänellä olisi vaikeampi jakso meneillään, hän tahtoo silti pallon seuraavassa hyökkäyksessä. Kun voitimme Detroitin tammikuun puolivälissä, Lauri sanoi erikseen haluavansa heiton, vaikka oli heittänyt kahdesti peräkkäin ohi, Hoiberg totesi.

- Lauri ei pelkää olla ratkaisija. Sen ominaisuuden kehittäminen NBA:ssa vie joiltain pelaajilta vuosia, toiset eivät kehitä sitä ollenkaan. Se, että 20-vuotiaalla suomalaisella on tuo mielenlaatu… on jotain erityistä.

Lauri Markkanen ravisuttaa korirautaa.
Lauri Markkanen iskee alas.AOP

Mallikkaalla 14,9 pisteen ja 7,6 levypallon ottelukeskiarvolla NBA:ssa porskuttava Markkanen tunnetaan myös nöyryydestään – paitsi harjoituksissa myös kentän ulkopuolella. Hoiberg suitsuttikin estoitta "läheisensä huomioivaa työmyyrää".

- Lauri työskentelee äärettömän kovaa ja se on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joka pelaajalla voi olla. Hän on aina ensimmäisenä salilla oppimassa uutta, katsoo jatkuvasti ottelutallenteita ja oppii nopeasti, kiitos korkean koripallo-ÄÖ:nsa, päävalmentaja ylisti.

- Olen ollut äimistynyt Laurin kehityksestä tämän kauden aikana ja suurin kiitos siitä kuuluu hänen työmoraalilleen. Hän todella tahtoo olla tämän liigan parhaimmistoa eikä pelkää sanoa sitä. Samalla hänellä on pää tukevasti hartioillaan. Tuntuu siltä, kuin hän olisi odottanut tulokaskaudeltaan juuri tällaista.

Lue lisää:

Kommentti: Jos Lauri Markkanen olisi debytoinut NBA:ssa viime kaudella, hänet olisi valittu vuoden tulokkaaksi

Chicagon tähtipelaajat loistivat vihdoin yhdessä – donkeilla mässäillyt Markkanen piti terävän puheenvuoron: ”Ei ole kyse vain yhdestä pelaajasta”

Tyylikkäitä donkkeja ja tyylipuhtaita kolmosia – katso parhaat palat Lauri Markkasen huippuesityksestä NBA-jumboa vastaan

Lähteet: Koripalloliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat