Suora

  • Tukholman Dota 2 -major: Pudotuspelit
  • Jääkiekkokierros
  • Oslo, miesten takaa-ajokilpailu
  • Taitoluistelun MM, jäätanssin vapaatanssi
  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon EM-karsinnat: Italia - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Thaikureita ja urheilujohtamista

Barcelonan testiviikot olivat erikoiset jopa Kimi Räikkösen mittapuulla – huippuvauhti löytyi viimeisenä päivänä

Mercedeksen Valtteri Bottas lähtee luottavaisena kohti F1-kautta.

urheilu
Ferrari testaa Barcelonassa 26.2. 2018
Ferrari testaa BarcelonassaAOP

F1-sirkuksen kokenein kuljettaja Kimi Räikkönen on nähnyt urallaan lähes kaiken, mutta viimeiset kaksi viikkoa menivät jopa Räikkösen uralla kategoriaan erikoiset testiviikot.

Ensimmäinen testijakso sujui kylmissä ja sateisissa olosuhteissa. Tällä viikolla Räikkönen kärsi ruokamyrkytyksestä.

- En kanna huolta siitä, kuinka monta kierrosta ajan. Aina haluaisi enemmän, mutta tänä aamuna meni hyvin. Loppujen lopuksi saimme aikaan kelvolliset testit, Räikkönen mietiskeli.

Testien päätöspäivänä Räikkönen, 38, oli hyvässä vauhdissa, kun hän kaasutteli aamupäivän nopeimman kierrosajan 1.17,221.

- Auto tuntui ihan hyvälle. Kahdessa viikossa saimme tuntuman siitä, missä menemme ja se on positiivista. Parin viikon päästä näemme mitä olemme saaneet aikaan auton kanssa. Teemme parhaamme, että voimme kehittää autoa.

- Tänään pystyimme ajamaan paljon kierroksia, kilpailusimulaation, lyhyitä jaksoja ja kaikki tuntui hyvälle.

Hamiltonia haastamaan

Yksi testeistä nauttinut kuljettaja oli Valtteri Bottas, jonka tulevaisuuden tavoitteina on aseman vakiinnuttaminen Mercedeksellä ja maailmanmestari Lewis Hamiltonin haastaminen. Bottas sai luottamusta omaan tekemiseen.

- Jäljellä ei ole oikeastaan mitään, mitä haluaisin vielä tehdä ennen kauden alkamista. Eilisen kilpailusimulaation jälkeen tunsin olevani valmis ensimmäiseen kilpailuun ja kauteen. Tämän päivän testi on minulle kuin bonus. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna olen luottavaisempi, Bottas sanoi.

Lähtökohdat 25. maaliskuuta alkavaan kauteen ovat kutkuttavat. Kummankin suomalaisen nykyinen sopimus päättyy kauden jälkeen.

- Tiimi on nyt tuttu minulle. Opin paljon viime vuodesta, ja jatko riippuu suorituksistani. Minun täytyy haastaa Lewis, ja se riippuu minusta itsestäni. Pitkä jatko yhteistyölle tallin kanssa on kiinni suorituksistani, Bottas pohdiskeli.

Bottas tietää tallin sisäisen hengen merkityksen.

- Viime vuonna tiimihenki oli todella hyvä, ja mikään ei ole muuttunut sillä saralla. Urani aikana minulla ei ole missään vaiheessa ollut ongelmia tallikavereideni kanssa.

Suosittelemme

Tuoreimmat