Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Santeri Kiiverin paralympiadebyytti tuotti sijan 13 – ”Ihan omantasoinen lasku”

Lämpimästä ja aurinkoisesta säästä huolimatta rinne pysyi kaikille laskijoille siedettävässä kunnossa.

PyeongChangin paralympialaiset 2018
Para-alppihiihtäjä Santeri Kiiveri laskee syöksyä Pyeongchangin paralympialaisissa
Santeri Kiiveri laski 13. Pyeongchangin paralympialaisten syöksyssä.Paralympiakomitea/Riku Valleala

Uransa ensimmäiseen paralympiakisaan lähtenyt 17-vuotias Santeri Kiiveri jännitti vielä hieman lähtöpaikalla. Jännitys kuitenkin hävisi, kun hän pääsi rinteeseen. Enemmän tekniikkalajeja treenannut Kiiveri oli maalissa tyytyväinen laskuunsa.

- Ihan omantasoinen lasku. Ei mitään erikoisempaa ohjelmaa. Ei huippusuoritus, mutta ei se nyt huonokaan ollut. Ihan tyytyväinen olen suhteessa treeneihin. Ihan mukava fiilis.

Radan kunto oli arvoitus vielä ennen starttia. Ainoissa järjestetyissä harjoituksissa rata oli todella pehmeä ja petti laskijoiden alta. Kisaan rinne oli saatu harjoituksia parempaan kuntoon.

- Oli se vähän parempi, mutta oli minulla parempi lähtönumerokin. Kyllä se kuitenkin pysyi vähän paremmassa kunnossa kuin treeneissä, missä se oli pehmeä. Olin paljon tyytyväisempi kuin treeneissä, vähän se murtui jossain kohdissa mutta ei pahasti.

Normaalisti ennen syöksykisaa järjestetään kolmet harjoitukset. Nyt järjestäjät saivat vietyä löpi vain yhdet harjoitukset. Kiiveri olisi laskenut mielellään useammatkin syöksytreenit.

- Kyllä se vähän vaikutti laskemiseen, kun yleensä olen tykännyt laskea kahdet treenit. Kuitenkaan ei niin paljoa ole kokemusta vielä alla syöksystä. Aina mitä enemmän pääsee laskemaan, sen parempi. Olisi se varmasti auttanut, mutta se oli kaikille kuitenkin sama.

Kiiverin kisat jatkuvat jo sunnuntaina, kun ohjelmassa on supersuurpujottelu. Kiiverillä on hyvät muistot super-g:stä vuoden takaa, kun hän laski Pyeongchanigin rinteellä maailmancupissa viidenneksi. Hän on myös tyytyväinen, että alla on jo yksi kisa näiltä lumilta.

- Tämä oli kyllä hyvä. Oppi rinteen hyvin ja super-g on vähän teknisempi laji, eli mukavampi minulle. Viime vuonna vedin täällä hyvin superin, niin toivotaan myös huomiselle hyvää. Innolla odotan sitä kisaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat