Hyppää sisältöön

Suomalaishiihtäjä sadatteli paralympialaisten avausmatkan mokaa: " Vahinkoja sattuu kaikille, mutta tämä oli vähän väärä paikka"

Kelkkahiihtäjä Sini Pyyn toiset paralympialaiset saivat karmean alun. Ampumahiihdon sprinttimatka tyssäsi kaatumisen vain muutama metri startin jälkeen, kun takaside irtosi suksesta huollon tekemän virheen jälkeen.

Kuva: Paralympiakomitea / Harri Kapustamäki

Ampumahiihdon naisten kuuden kilometrin kelkkakilpailu avasi paralympialaisten hiihtomatkat Alpensian aurinkoisella stadionilla. Sini Pyylle kilpailu näytti kuitenkin synkän puolensa heti startin jälkeen. 24-vuotias kelkkahiihtäjä ei ehtinyt edetä kuin muutaman työnnön ennen kuin kaatui.

Pyy yritti kammeta itseään ylös ennen kuin paikalle säntäsi apujoukkoja. Ylös päästyään suomalainen yritti jatkaa vielä kisaansa, mutta turhaan. Syy tapahtuneelle selvisi pian.

- Hionnan jälkeen huolto oli laittanut siteet väärään kohti kisasuksea ja takaside irtosi. Tämä oli huollon selvä virhe, pettynyt Pyy kertasi tilannetta maalialueella.

- Yritimme japanilaisten ja norjalaisten kanssa saada sidettä takaisin kiinni, mutta ei se pysynyt. Se pääsi itse asiassa vääntymään niin, ettemme saaneet edes verryttelysuksea siihen kiinni. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin jättää kisa siihen.

Sini Pyy kaatui heti lähtösuoralla. Kuva: Paralympiakomitea / Harri Kapustamäki

Pyyn mukaan hänellä on käytössään uusi sidesysteemi, joka on toiminut tähän asti moitteettomasti.

- Pikkuisen toivoisin lisää huolellisuutta tällaisiin asioihin. Virheitä ja vahinkoja sattuu kaikille, mutta oli tämä vähän väärä paikka, Pyy manasi ja kertoi sopineensa huollon kanssa käyvänsä tapahtuneeni läpi heti kisapäivän jälkeen.

- Meillä on tosi taitava ja hyvä huolto, koskaan aiemmin mitään tällaista ei ole tapahtunut. Harmi, että se sattui nyt. Näitä tulee, mutta tuntuu, että minulle näitä sattuu vähän enemmän kuin muille. Nyt sille ei mahda mitään.

Pettymyksen keskellä Pyy käänsi kuitenkin katseensa jo ensi viikkoon. Hänellä on edessään vielä kolme henkilökohtaista kisamatkaa PyeongChangin laduilla.

- Tämä ei ollut missään nimessä päämatkani. Nyt pitää vain koota itsensä ja lähteä keskiviikon sprinttiin täysillä. Se on kuitenkin lempimatkani ja yritän löytää tästä sellaisen lisäaggression ja tsempin.

Härkönen odottaa vielä koneensa käynnistymistä

Pystyhiihtäjä Juha Härkönen oli puolestaan 13. ampumahiihdon 7,5 kilometrin matkalla. Härkönen selvisi kisasta yhdellä sakolla ja oli avaukseensa kohtuullisen tyytyväinen.

- Ensimmäinen ammunta meni hyvin, mutta toisessa oli vaikeuksia. Siinä oli olo vähän kuin olisi teerenpyynnissä ollut: piti kytätä ja kytätä ja sitten se meni ilmeisesti ylhäältä ohi. Hiihto ei vielä tässä kisassa auennut. Minulla yleensä pitää yksi kisa saada alta pois niin, että saan muulin potkun perseelle. Sen jälkeen se lähtee.

Härkösen toinen matka, ampumahiihdon 12.5 kilometrin kisa on edessä tiistaina.

Lue lisää: