Suomen pyörätuolicurlingjoukkueelle tappio avausottelussa - “Tämä peli olisi ollut voitettavissa”

Suomen pyörätuolicurlingjoukkue aloitti paralympiaurakkansa niukalla 6-7 tappiolla Slovakialle. Huomenna Suomi kohtaa kaksi kovaa vastustajaa, venäläiset paralympiaurheilijat ja Iso-Britannian.

Kuva: EPA

Ottelu Slovakiaa vastaan oli tasainen. Puolivälissä tilanne oli Slovakian hyväksi 3-2. Suomi tasoitti, mutta kuudes pää oli joukkueelle heikko ja viimeisen kiven tärkeä poistoheitto epäonnistui. Slovakia sai kolme pistettä ja karkasi 6-3 johtoon. Suomi taisteli hyvin ja viimeisessä päässä jopa tasoitus oli lähellä. Slovakia vei voiton avauspelissä niukasti lukemin 7-6.

- Vähän kyllä harmittaa, tämä peli olisi ollut voitettavissa. Meille sattui tietyissä ratkaisupaikoissa epäonnistumisia, muuten olisimme voineet saada isompiakin lukemia, joukkueen kapteeni Sari Karjalainen harmitteli.

- Haparointia ja jännitystä oli mukana, ei pelattu sitä omaa parasta peliä. Meillä on ensikertalaisia mukana ja onhan nämä paljon isommat kisat mihin on totuttu. Rentous löytyi kuitenkin.

Suomi lähti Korean paralympiaturnaukseen hakemaan parannusta Sotshin kahden vuoden takaisiin kisoihiin. Venäjän kisoissa Suomi otti kaksi voittoa.

- Avausottelu olisi ollut mukavampi voittaa, olisi tullut helpottunut fiilis seuraaviin. Mutta yksi peli takana ja 10 edessä, ei tämän tappion pidä antaa haitata, Karjalainen kommentoi.

Paracurlingin alkusarjassa pelataan 11 ottelua. Neljä parasta jatkaa semifinaaleihin. Huomenna Suomi kohtaa venäläiset paralympiaurheilijat ja Iso-Britannian. Sotshissa neljä vuotta sitten Venäjä otti hopeaa ja Iso-Britannia pronssia.

- Nämä ovat ennalta arvioiden kaksi kovinta joukkuetta. Otetaan tältä päivältä mukaan ne hyvät suoritukset eikä anneta tilanteen pelottaa. Hyvällä fiiliksellä nauttimaan, Karjalainen päätti.

Lue myös: