Ampumahiihtoliitto selvittää nyt ministeriön kanssa, mitä avustushakemukselle tapahtui – Lähdesmäki vakuuttaa, ettei hätää ole

Suomen Ampumahiihtoliitto ei jättänyt ajoissa hakemusta valtionavustukseen vuodelle 2018. Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja KalleLähdesmäki kuitenkin vakuuttaa, ettei unohdus vaikuta urheilijoihin tai valmentautumiseen.

Kuva: AOP

Viime vuonna Suomen Ampumahiihtoliitto sai valtionavustusta 240 000 euroa. Se on merkittävä summa liitolle, jonka kokonaiskulut vuositasolla ovat hieman alle 1,5 miljoonaa euroa vuodessa.

Tämän vuoden hakemus ei kuitenkaan saapunut ajoissa Opetus- ja kulttuuriministeriöön, ja liitto jäi ilman avustusta.

Tällä hetkellä Ampumahiihtoliitto selvittää yhdessä ministeriön kanssa, mitä tapahtui. Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki kertoo, että liiton dokumentaation mukaan hakemus on jätetty ajoissa.

– Avustuksen tilanne on tietysti todella harmillinen, mutta Ampumahiihtoliiton talous on kyllä kunnossa. Se on saatu nostettu kuluneen vuoden aikana hyvälle tasolle, Lähdesmäki vakuutti Yle Urheilun haastattelussa.

Lähdesmäki uskoo, että avustusta lajille on mahdollista saada, vaikka valtionavustus meni ohi suun.

– Tämä ei aiheuta valmentautumiseen tai urheilijoille mitään erityistä. Menemme normaalisti eteenpäin. Tiedämme, että on korvaavia järjestelmiä. Esimerkiksi Opetus- ja kulttuuriministeriöllä on erityisrahoitusmahdollisuuksia.

– Meillä on se käsitys, että saamme korvaavan rahoituksen ihan samoista lähteistä kuin mistä valtionavustus olisi tullut.

Vaikka avustus jäi saamatta, Lähdesmäki vakuuttaa, että liiton toiminta jatkuu suunniteltuun tapaan.

Uusi päävalmentaja julkistetaan sittenkin vasta kauden päätteeksi

Ampumahiihdon päävalmentajana kaksi vuotta toiminut Antti Leppävuori väistyy tehtävistään kauden päätteeksi. Liiton oli tarkoitus julkistaa uusi päävalmentaja parhaillaan käynnissä olevissa Kontiolahden kisoissa. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat niin, että uuden päävalmentajan nimi tiedetään vasta kauden päätyttyä 25. maaliskuuta.

– Arvioimme viime viikonvaihteessa, että on järkevämpää mennä kausi rauhassa loppuun. Valintaprosessi on edennyt suunnitelman mukaan, Lähdesmäki kommentoi.

Lue myös: