Minnesotalla ei kulje vieraissa: ”Sitä pitää saada paremmaksi – ja mieluummin aika nopeasti”

Minnesota Wild hävisi lauantaina Edmontonissa, eikä se välttämättä tullut joukkuetta seuraaville suurena yllätyksenä.

NHL
Mikko Koivu
Minnesota astelee jäälle kipparinsa Mikko Koivun johdolla.AOP

Mikko Koivun ja Mikael Granlundin edustama Minnesota Wild ei ole saanut tällä kaudella peliään kulkemaan vieraissa. Lauantaisen Edmonton-tappion jälkeen Wildin vierasrekordi näyttää lukemia 15-18-1.

Pudotuspeleihin menossa olevista joukkueista ainoastaan Pittsburgh on hävinnyt reissuissa varsinaisella peliajalla yhtä usein kuin Wild. Minnesota on hävinnyt neljästä edellisestä vierasottelustaan kolme. Yleensä hyvin puolustavan Minnesotan verkko on pöllynnyt näissä otteluissa peräti kahdeksantoista kertaa, yli neljän keskiarvolla siis.

Viikko sitten perjantaina Colorado kylvetti Wildia Denverissä peräti 7-1-lukemin. Tänä lauantaina oli Edmontonin vuoro, kuokkaan tuli maalein 1-4.

- Vieraspelaamiseen pitää keskittyä jatkossa, se on ihan selvä asia. Sitä pitää saada paremmaksi ja mieluummin aika nopeasti. Nyt on kaiken lisäksi ollut muutama sellainen peli tässä, missä homma on repsahtanut rumaksi, Mikael Granlund harmittelee Yle Urheilulle.

Ilmiö on uusi, sillä Minnesotan reissurekordi menneeltä kaudelta oli 22-13-6, läntisen konferenssin toiseksi paras.

- Onhan se hieman erilaista pelata vieraissa peluutuksen ja muun vuoksi, mutta paremman puolustuspelaamisen kautta tätä pitäisi nyt lähestyä. Pelit pitäisi saada pidettyä tiukkana pidempään. Viime aikoina nähtyjä repsahduksia ei saisi tulla, Granlund jatkaa.

- Vancouverissa (perjantaina) pelattiin hyvä reissupeli. Etenkin kolmannessa erässä tekeminen oli oikein fiksua, laitettiin luukut kiinni ja hoidettiin homma kotiin.

Mikael Granlund
Mikael Granlund toivoo Minnesotan löytävän pelitehoja myös vierasotteluihin.AOP

Vaikeaa on ollut reissussa myös yksilöillä. Harva Minnesota-pelaaja on pystynyt tekemään samanlaista tulosta koti- ja vierasjäällä. Ei tilastojen toki identtisiä tarvitsisi olla, mutta erot ovat Wildin tapauksessa suuria.

Esimerkiksi Mikko Koivu on tehnyt 38 (12+26) tehopisteestään 25 (5+20) kotijäällä. Eli kääntäen: Koivu on tehnyt 34 matkapelissä ainoastaan kolmetoista (6+7) pistettä. Mikael Granlundin yhdeksästätoista osumasta vain kuusi on syntynyt matkapeleissä. Vertailuksi mainittakoon, että Koivu teki vuosi sitten yksitoista ja Granlund kaksitoista maalia vierasjäillä.

Eikä trendi koske ainoastaan joukkueen suomalaisia. Wildin hyökkäyspeli on ollut kapealla läpi kauden, mutta viime aikoina juuri Mikko Koivun johtama kakkosketju laidoillaan Zach Parise ja Nino Niederreiter on alkanut tekemään pitkään kaivattua tulosta. Mikäli Wild meinaa pelata pitkälle kevääseen, koko joukkueen on alettava tekemään tulosta myös matkoilla.

- Leveyttä tarvitaan maalinteko-osastolle kevättä ajatellen ja mielestäni meillä on sitä ihan riittävästi. Tältä osin homma näyttää ihan hyvältä, kunhan löydetään tehot myös vieraspeleihin, Granlund vakuuttaa.

Minnesota Wildin pelaajat juhlivat maalia.
AOP

Minnesotan tilannetta ei ole ainakaan helpottanut ongelmat peräkkäisten päivien jälkimmäisissä otteluissa. Lauantain Edmonton-tappion jälkeen Wildin saldo kakkospäivän otteluista on 4-7-1. Minnesotaa heikommin toisina päivinä ovat pelanneet ainoastaan Arizona, Chicago, Vancouver, Montreal, Colorado ja New York Rangers.

Wild on onnistunut tekemään kahdessatoista kakkospäivän kamppailussa ainoastaan 22 osumaa, siis alle kaksi ottelua kohden. Omissa sen sijaan on soinut (40) yli kolme kertaa ottelua kohden.

- Kyllä sekin aina vaikuttaa, miten ollaan pelattu. Jos me pelataan kahtena päivänä peräkkäin ja kaveri tulee tuoreella jalalla jälkimmäiseen niistä, niin on se aina hieman hankalaa. Numerot ei aina välttämättä kerro koko totuutta. Mutta kyllä nuo pahimmat notkahdukset pitäisi saada pois, Mikko Koivu linjaa.

Minnesota pelaa seuraavan kerran tiistaina, silloin kotijäällään Coloradoa vastaan. Peräkkäisten päivien tuplia sillä on edessään vielä kolme.

Lue lisää:

Tässä kaikki NHL-kierroksen suomalaisonnistujat: Laine ja kumppanit takoivat tehoja

Juuse Saros voimaton – Sami Vatasen pommi viuhui verkkoon

Kasperi Kapaselle kauden viides maali – Toronto palasi voittokantaan

Barkovilta jälleen magiaa rankkarikisassa – Florida kaatoi Rangersin

NHL:n maalipörssin kärkeen noussut Laine ylsi suomalaisittain poikkeukselliseen saavutukseen: "Nyt en ole iloinen, ehkä huomenna tuntuu paremmalta"

Erik Haulan viileä rankkarimaali ratkaisi voiton – laajennusjoukkue Vegas teki NHL-historiaa

Uskomatonta tykitystä! Patrik Laineen hirmukuti puhui jälleen – kauden 40:s maali nosti hänet Gretzkyn rinnalle

Artturi Lehkoselle kauden kuudes täysosuma – katso video tarkasta kudista alanurkkaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat