1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. PyeongChangin paralympialaiset 2018

Suomelle kyytiä paracurlingissa – "Kahvaa puristamalla otteluita ei voiteta"

Suomi on hävinnyt kaikki kolme otteluaan paralympialaisten curling-turnauksessa. Sunnuntaina Suomi taipui NPA:lle (venäläiset paraurheilijat) 5-12 ja Isolle-Britannialle 2-9.

Kuva: Paralympiakomitea / Riku Valleala

Suomen pyörätuolicurlingjoukkue kohtasi sunnuntaina kovia vastustajia paralympialaisissa, venäläiset paralympiaurheilijat ja Ison-Britannian. Molemmat pelit päättyivät Suomen tappioon.

Venäläiset paralympiaurheilijat (NPA) aloittivat ottelun tehokkaasti ja nappasivat ensimmäisestä päästä 3-0-johdon. Suomi toipui nopeasti ja sai pelinsä kulkemaan. Puolivälissä ottelua Suomi johti 5-3-lukemin.

Sitten tapahtui notkahdus. Hallitseva paralympia- ja MM-hopeajoukkue kiri Suomen rinnalle ja ohi. Kuudennessa päässä saldo kolme pistettä ja suomalaiset kolmeen pisteen tappioasemaan. Venäläiset paralympiaurheilijat ottivat lopulta helpon voiton lukemin 12-5.

- Alku sujui hyvin, mutta peli romahti puolivälin jälkeen. Heitot olivat teknisesti huonoja eivätkä menneet ollenkaan sinne minne piti. Peli ei ollut ollenkaan sitä mitä osataan, kapteeni Sari Karjalainen kertoi.

- Nyt pitää tehdä muutoksia. Itse haluaisin vaihtaa heittojärjestystä.

Jännitys toi notkahduksen

Iso-Britannia-peliin lähdettiin kapteenin toivomin muutoksin. Riitta Särösalo korvasi Vesa Leppäsen ja heittojärjestystä muutettiin. Kapteeni Karjalainen siirtyi miehensä Markku Karjalaisen tilalle viimeiseksi heittäjäksi.

Ottelu eteni tasaisesti ja puolivälissä Iso-Britannia johti 3-2-lukemin. Vähitellen peli alkoi kääntyä Britannialle, joka hivuttautui kivi kiveltä Suomen edelle. Viidennen pään jälkeen johto oli 5-2 ja kuudennen 7-2. Iso-Britannia voitti 9-2.

- Alku lähti hyvin, mutta taas peli romahti tauon jälkeen. Nyt täytyy ensin purkaa tämä pettymys ja kasata itsensä. Ja sitten etsiä sisua seuraavaan peliin. Nyt on pakkovoittoja edessä, turhautunut Sari Karjalainen kommentoi.

Suomen saldo kolmesta pelistä on kolme tappiota. Huomenna vastassa ovat Kiina ja Yhdysvallat.

- Jännitys näkyy ensikertalaisilla. Alku punnerretaan, mutta toisella puoliskolla tulee paine yrittää. Virheitä on tullut etenkin merkki- ja voimapuolella, Markku Karjalainen analysoi.

- Kahvaa puristamalla ei näitä otteluita voiteta. Katsomme huomiset kivet ja radat läpi ja kaivamme rauhallisuuden esille.