Hyppää sisältöön

Hurjaa draamaa ringeten SM-välierissä

Raisiolainen RNK Flyers kävi jo 13 sekunnin päässä finaalipaikasta, mutta Nokian Urheilijat siirsi ratkaisun viidenteen välieräotteluun. Espoolainen EKS-Ringeten hurja kiri 0-6-tappioasemasta Lapinlahden Luistin -89:ä vastaan jäi maalin vajaaksi.

Marjukka Virta oli jälleen joukkueensa tehonaisia. (Arkistokuva) Kuva: Tomi Hänninen

Ringeten SM-sarjan välierissä nähtiin kaksi äärimmäisen tiukkaa ottelua, kun NoU Ringette kohtasi kotonaan RNK Flyersin ja EKS-Ringette LL-89:n.

Hallitseva mestari RNK kävi jo 13 sekunnin päässä finaalipaikasta, mutta selkä seinää vasten pelannut kotijoukkue Nokia nousi neljännessä erässä kahden maalin takaa tasoihin. Jatkoerässä nokialaisten sankariksi nousi 3+2-tehot tehnyt Elina Raesola, joka teki ratkaisumaalin ajassa 77.26.

– Täytyy kiittää joukkueen mahtavaa taisteluilmettä. Emme antaneet periksi, vaikka vastustaja oli jo parin maalin karkumatkalla. Camo (maalivahti Camilla Kortesniemi) pelasi mahtavan pelin, samoin puolustus kokonaisuudessaan, Raesalo kertoi liiton tiedotteessa.

Välieräsarjan voitot ovat nyt 2-2 ja ratkaiseva viides ottelu pelataan näiden kahden viime kauden finalistien kesken keskiviikkona Raisiossa.

EKS:n kiri ei riittänyt

Toisessa välieräottelussa LL-89 näytti jo kahden erän jälkeen porskuttavan kohti finaalia, mutta kotijoukkue EKS löysi uuden vaihteen peliinsä kolmannessa erässä. Vierasjoukkue johti parhaimmillaan peräti 6-0, mutta ajassa 58.27 Sara Yrjölä nosti espoolaiset 8-9-tilanteeseen. Kaisa Katajisto kesti kuitenkin Lapinlahden maalilla ja seitsenkertainen Suomen mestari LL-89 eteni finaaliin otteluvoitoin 3-1.

Lapinlahtelaisten tehonaisina hääräsivät jälleen ykkösketjun Marjukka Virta (4+4) ja Anne Pohjola (2+6), jotka johtavat myös pudotuspelien pistepörssiä. Virta on ykkösenä tehoin 11+15=26, Pohjola on toisena tehoilla 8+18=26.

– Tämä peli oli tunteellinen niin kuin välierien pitääkin olla. Peli oli myös erittäin fyysinen, ja jäähyjä tuli molemmin puolin, mutta meidän taistelutahtomme ratkaisi tämän pelin, Lapinlahdelle 3 maalia ja 2 maalisyöttöä loihtinut Tiia Halme totesi.

Finaalisarja käynnistyy ensi viikonloppuna. Lauantaina pelataan myös pronssiottelu, jossa EKS puolustaa viime kauden pronssimitaleitaan.

.
.