1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. PyeongChangin paralympialaiset 2018

Suur-Hamari taituroi paralympiakultaa!

Matti Suur-Hamari laski lumilautacrossin paralympiavoittajaksi Pyeongchangissa.

Matti Suur-Hamari kilpailemassa PyeongChangissa maanantaina.

Lumilautailija Matti Suur-Hamari taituroi lumilautacrossin paralympiakultaa Etelä-Korean Pyeongchangissa. Lajia viime vuodet hallinnut 31-vuotias rovaniemeläinen oli vakuuttavassa vireessä koko kisapäivän.

Suur-Hamari kukisti finaalissa yhdysvaltalaisen Keith Gabelin. Finaali ratkesi jo varhaisessa vaiheessa, kun Gabel kaatui ja Suur-Hamari karkasi ylivoimaiseen johtoon. Myös Suur-Hamari kaatui, mutta vasta maaliintulonsa jälkeen.

Välierässä Suur-Hamari peittosi USA:n Evan Strongin. Strong vei lumilautacrossin paralympiakullan neljä vuotta sitten järjestetyissä Sotshin kisoissa.

Suur-Hamarille mitali oli ensimmäinen paralympialaisissa.

Suur-Hamarin mitalijuhlat saattavat saada jatkoa vielä perjantaina, kun suomalainen kilpailee vielä banked slalom -kilpailussa. Suur-Hamari on sekä lumilautacrossin että banked slalomin hallitseva maailmanmestari.

Lue lisää:

Näin Suur-Hamari sai kultamitalinsa!

Suur-Hamari tuuletti paralympiavoittoa kauden pahimmalla kaatumisella – unelman toteutuminen herkisti: "Ei tullut ensimmäisenä mieleen, kun makasin moottoripyöräkolarin jälkeen sairaalapedillä"

Lumilautacrossista uhkasi tulla pannukakku – lähtöportit menivät epäkuntoon ja aikalaskun tuloksia harkittiin lopputuloksiksi