Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Saalbach-Hinterglemm, miesten suurpujottelu
  • Alppihiihdon MC: Saalbach-Hinterglemm
  • Saalbach-Hinterglemm, miesten suurpujottelu
  • Alppihiihdon MC: Saalbach-Hinterglemm

Laine on valmis haastamaan teinivuosiensa idolin maalipörssin voittotaistossa – Ovetshkinille lähti tiukat terveiset: "Huomenna hiljennetään kaveri"

Tiistaina kaikki katseet NHL:ssä kääntyvät Washingtoniin, missä käydään kuumaa taistoa maalipörssin voitosta.

NHL
Patrik Laine
Patrik LaineLehtikuva / Getty Images / AFP

Winnipegin Patrik Laine ja Washingtonin Aleksander Ovetshkin lähtevät varsin erilaisista tilanteista tiistain keskinäiseen taistoon. Lähihistoria on vahvasti suomalaisen puolella, sillä Laine on rummuttanut viimeiseen viiteen otteluun huimat yhdeksän maalia samaan aikaan, kun Ovetshkin on osunut viidessä edellisessä ottelussaan ainoastaan kerran.

Jopa Ovetshkinin laukaisumäärät ovat olleet laskussa näissä otteluissa. Ennen lauantain San Jose-kamppailua Ovetshkin laukoi vain yhdeksän kertaa neljässä ottelussa, reilut kaksi kertaa ottelua kohden. Tämän ottelukeskiarvo koko kaudelta on yli neljän.

Pitkässä juoksussa Ovetshkin on kuitenkin ollut Winnipegiä vastaan hyvä.

Itse asiassa venäläistykki on tehnyt pitkällä ja menestyksekkäällä NHL-urallaan jo 45 osumaa Jetsin verkkoon - enemmän kuin mitään toista joukkuetta vastaan. Patrik Lainetta tilasto naurattaa.

- Se ei lupaa hyvää huomiselle, Laine naurahtaa Yle Urheilulle.

- Ei vaan, huomenna hiljennetään kaveri, Laine vakuuttaa.

Aleksander Ovetshkin
Lehtikuva / Getty Images / AFP

Laine itse ei osunut puolentoista kauden aikana Washingtonin verkkoon vielä kertaakaan. Toki Laine on pelannut Capitalsia vastaan urallaan vasta kolme kertaa. Itse asiassa Laine on nollilla NHL:ssä Washingtonin lisäksi enää Columbusta, New York Islandersia ja San Jose vastaan.

Pahiten Laine on kurittanut NHL:ssä Dallasia ja St. Louisia. Tappara-kasvatti on kohdannut molemmat joukkueet kahdeksan kertaa osuen Dallasia vastaan kaksitoista (!) ja Bluesia vastaan seitsemän kertaa.

Takaisin maanantaihin.

- Nythän se ensimmäinen Washingtonia vastaan olisi hyvä hoitaa alta pois. Toisaalta, jos joukkue voittaa, minä olen tyytyväinen, Laine muistuttaa.

Laine myöntää, että Washingtonia vastaan pelaaminen on edelleen erityistä.

- Onhan nämä aina siistejä pelejä, kyseessä on kuitenkin lapsuuden lempijoukkue. Näiden pelejä on herätty kavereiden kanssa katsomaan keskellä yötä. Että näkisi, kun Ovetshkin pelaa. Silloin jo mietti, miten siistiä olisi päästä Washingtoniin pelaamaan. Paljon on tuossa joukkueessa sellaisia pelaajia, joita on tullut tarkkaan seurattua.

Patrik Laine
AOP

Yhä useampi nuori pelaaja on tätä nykyä valmis puhumaan avoimesti myös henkilökohtaisista tavoitteistaan, eikä Laine tee tähän poikkeusta. Esimerkiksi New York Islandersin Matthew Barzal totesi viikonloppuna haluavansa voittaa vuoden tulokkaalle ojennettavan Calder-pokaalin.

- Tietenkin mä haluan voittaa sen maalipörssin. Olisi todella hienoa voittaa se. Mutta enemmän se ajatus on, että kunhan jossakin vaiheessa saisi sen, Laine muotoilee.

Ennen kuin kiekko Suomen aikaa tiistaiaamuna putoaa jäähän, Laine saa vastata vielä moneen kysymykseen. Varmaa nimittäin on, että maanantain aamuharjoituksen jälkeen suomalaistähden suun eteen lyödään iso kasa mikrofoneja.

- Saattaa sieltä jokunen kysymys olla tulossa, Laine nauraa.

- Olen jo tottunut siihen, että siinä mielessä ei haittaa. Viime vuonna kyseltiin koko ajan (Auston) Matthewsista, nyt on varmasti aika samantyylistä tulossa. En jaksa silti alkaa sitä murehtia tai pohtia vastauksia etukäteen. Fiiliksen mukaan mennään, Laine sanoo lopuksi.

Suosittelemme

Tuoreimmat