Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Jääkiekkokierros
  • Mestaruusliiga: Tiikerit - Hurrikaani
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Paralympiakultaa saanut Suur-Hamari teki mahdottomasta totta – "Ehkä pitää vähän aikaa makustella, että löytää oikeat sanat"

Tuore paralympiavoittaja Matti Suur-Hamari muistutti kultamitali kaulassaan, ettei mitalin saaminen ollut vain hänen saavutuksensa.

PyeongChangin paralympialaiset 2018
Yhdysvaltojen Keith Gabel (vas.), Matti Sur-Hamari ja Japanin Gurimu Narita palkintojenjaossa.
Yhdysvaltojen Keith Gabel (vas.), Matti Sur-Hamari ja Japanin Gurimu Narita palkintojenjaossa.Paralympiakomitea / Harri Kapustamäki

Matti Suur-Hamari asteli Pyeongchangin paralympialaisten lumilautacrossin palkintojenjaon jälkeen haastatteluun leveä hymy huulillaan. Kaulassa riippunut kultamitali löysi useaan otteeseen Suur-Hamarin käsiin. Siinä se nyt on. Unelmien täyttymys.

- Ihan uskomaton fiilis. Nyt ei kyllä löydy hirveästi sanoja. Ehkä pitää vähän aikaa makustella, että löytää oikeat sanat tälle hommalle, hän myönsi ja katsoi jälleen mitaliaan.

- Oli se kyllä uskomaton fiilis, kun tämä ripustettiin kaulaan ja Maamme-laulu soi. Tähän kerääntyy aika paljon tunteita.

Suur-Hamari totesikin, että hän on tehnyt mitaliaan varten paljon töitä, niin hikitunteja kuntosalilla kuin laskuharjoituksia 30 asteen pakkasessa. Hän kuitenkin muistutti, ettei kultamitali oli pelkästään hänen saavutuksensa. Osa mitalista kuuluu taustajoukoille.

- Wendelinin Mikon (valmentaja) kanssa on painettu iltamyöhään treenejä menemään. Se kaikki työ kiteytyy aika hyvin tähän. Minulla on ollut hieno valmennustiimi ympärillä, managerit ja muut. Tämä on suuren tiimityön tulos, hän kiitteli.

- Tämä on iso ja hieno palkinto. Ilmeisesti olemme tehneet jotain oikein, kun tällainen roikkuu kaulassa.

Matti Suur-Hamari
Paralympiakomitea / Harri Kapustamäki

Suur-Hamarin vanhemmat ovat Pyeongchangissa paikan päällä kannustamassa poikaansa. Vanhemmat olivatkin eturivissä huutamassa ja taputtamassa, kun heidän poikansa nousi korkeimmalle korokkeelle.

- Äitille ja iskälle terveisiä: kiitos, että tulitte tänne katsomaan. Onhan se tosi hieno hetki, kun näkee omat vanhemmat katsomossa, varsinkin tuossa podiumilla, kun laitettiin mitali kaulaan.

Suur-Hamarin urakka paralympialaisissa ei päättynyt lumilautacrossiin, sillä perjantaina hän osallistuu banked slalomiin. Rovaniemeltä kotoisin oleva, mutta nykyään imatralainen on tässäkin lajissa hallitseva maailmanmestari, joten mitaliodotukset ovat jälleen kovat. Laskija itse ei aio vielä miettiä tulevaa kisaa, vaan keskittyy hetken aikaa vielä nauttimaan kultamitalistaan.

- Eiköhän tässä jonkinnäköiset mitalikahvit tänään juoda, hän hymähti ja antoi oman neuvonsa tulevaisuuden lupauksille:

- Ensimmäinen asia on, että uskoo itseensä. Pitää olla se unelma ja sen jälkeen pitää vain uskoa itseensä. Ja tehdä joka päivä sitä duunia niiden unelmien eteen. Mikään ei ole ikinä mahdotonta. Tässä yksi mahdottomuus kävi tänään toteen, Suur-Hamari muistutti ja näytti kultaista mitaliaan.

Korjaus kello 16.37: Suur-Hamari on kotoisin Rovaniemeltä, mutta on asunut jo vuosikausia Imatralla.

Lue myös:

Sirpa ja Veijo Suur-Hamari jäivät sanattomaksi poikansa paralympiakullasta – "Uskaltaako sitä toista mitalia toivoa?"

Näin Suur-Hamari sai kultamitalinsa!

Suur-Hamari tuuletti paralympiavoittoa kauden pahimmalla kaatumisella – unelman toteutuminen herkisti: "Ei tullut ensimmäisenä mieleen, kun makasin moottoripyöräkolarin jälkeen sairaalapedillä"

Suur-Hamari taituroi paralympiakultaa!

Suomelle mitali! Suur-Hamari kultataistossa

Suosittelemme

Tuoreimmat