Porilaisten marssi ei soinut Matti Suur-Hamarille – päätöksessä noudatettiin pitkää perinnettä

Porilaisten marssi on perinteisesti soitettu Ylen lähetyksissä vain olympiavoiton kunniaksi. Pitkä perinne saattaa muuttua tulevaisuudessa.

paralympialaiset
Matti Suur-Hamari
Matti Suur-Hamari paralympiarinteessä.Riku Valleala / Lehtikuva

Paralumilautailija Matti Suur-Hamari voitti lumilautacrossissa paralympiakultaa maanantaina. Moni Yle Urheilun paralympialähetyksien katsoja on kysynyt, miksi Suur-Hamarin kultamitalin kunniaksi ei soitettu Porilaisten marssia.

Kyseessä on traditio, joka on ollut voimassa yli puoli vuosisataa. Porilaisten marssi on soitettu aina olympiavoiton jälkeen osana suoran lähetyksen jatkoa.

– Aika ajoin on noussut keskusteluun, pitäisikö traditio lakkauttaa tai pitäisikö sitä soittaa myös useammin kuin vain olympiavoiton seurauksena. Olemme pitäytyneet tiukasti nykytraditiossa, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen perustelee.

– Olympialaiset ja paralympialaiset ovat eri kilpailu. Tästä johtuen paralympialaisten kultamitalin jälkeen ei ole soitettu Porilaisten marssia.

Asiasta tullut palaute on otettu Yle Urheilussa vastaan, ja aihetta käsitellään paralympialaisten jälkeen. Pitkä perinne saattaa muuttua tulevaisuudessa.

– Kysymys aiheesta on hyvä ja oikeutettu. Istumme varmaan aika pikaisesti näiden paralympialaisten jälkeen alas pohtimaan Porilaisten marssin traditiota – laajennetaanko soittoa koskemaan myös paralympialaisvoittoja, luovutaanko koko traditiosta vai viritetäänkö sitä muuten, Pokkinen sanoo.

Paralympialaisten ohjelmaan ja Ylen tv-tarjontaan kisoista voi tutustua täällä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat