1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Ampumahiihtosuuruus Björndalen pääsee kisaamaan Holmenkollenille – "Se on suurin tavoitteeni tällä kaudella"

Ampumahiihdon elävä legenda Ole Einar Björndalen ei päässyt edustamaan Norjaa Pyeongchangin olympialaisissa, mutta Norjan maailmancupin joukkueeseen hän vielä mahtuu.

Ole Einar Björndalen Kuva: EPA

Ole Einar Björndalen pääsi kilpailemaan viime viikonloppuna Kontiolahden maailmancupin osakilpailuissa, kun Emil Hegle Svendsen sairastui. Kahdeksankertainen olympiavoittaja ja 20-kertainen maailmanmestari ei yltänyt palkinnoille, mutta pikakilpailun nolla-ammunta toi hänelle 12. sijan.

Tämä riitti vakuuttamaan Norjan ampumahiihtoliiton sekä se, ettei Svendsen ole vielä täysin terve, sillä liitto valitsi 44-vuotiaan Björndalenin ensi viikonlopun maailmancupin joukkueeseen Holmenkollenille. Hän kilpailee näillä näkymin myös maailmancupin päätöskilpailuissa Tjumenissa, Venäjällä.

Urheilujohtaja Per Arne Botnanin mukaan Svendsen ei kilpaile Tjumenissa, vaikka olisi terveenä, henkilökohtaisten syiden takia.

- Tämä on siistiä. Holmenkollen on ollut yksi tämän kauden tavoitteistani, ja koska en päässyt olympialaisiin, niin se on suurin tavoitteeni tällä kaudella, sunnuntai-iltana asiasta tiedon saanut Björndalen kertoi NRK:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Se, ettei Björndalenia valittu Norjan Pyeongchangin olympiajoukkueeseen, oli tälle kova pala. Björndalen vakuuttaa nyt olevansa tarpeeksi kovassa kunnossa Holmenkollenia varten.

- Sain Kontiolahdella yhden hyvän ja yhden huonon kisan. Toivottavasti onnistun jälleen torstaina. Ainakin olen valmistautunut siihen niin hyvin kuin pystyn, Björndalen totesi.

Holmenkollenin maailmancupin kisoja voi seurata Ylen kanavilta.

**Lue myös: **

Björndalenin olympiaunelman kaatumiselle viimeinen sinetti: ”Ei ole mitään kutsupaikkoja”

Björndalenin poissaolo tuntuu Norjan joukkueessa: "En vieläkään tahdo uskoa sitä"

Ampumahiihtolegenda sittenkin olympialaisiin – Björndalen Valko-Venäjän valmentajana