Suora

 • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
 • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
 • SM-liigan 3. finaali: Kärpät - HPK
 • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
 • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
 • Urheiluruutu
 • Koostejakso - kauden parhaat palat
 • Jalkapallon Italian cupin välierän Atalanta - Fiorentina 2. osaottelu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Argentiina, ennakko
 • Suomi vai Venäjä? Sergei Eremenkon vaikea valinta
 • Rallin MM, Argentiina, ek 1 - live

Kommentti: Entinen SM-liigatähti mokasi pahasti – törkeä temppu pilasi yrityksen karistaa ongelmapelaajan maine

Yksi vaarallinen potkuliike teki hankalana pelaajana tunnetun Niclas Luceniuksen sopimusneuvotteluista jälleen hankalampia, kirjoittaa Yle Urheilun Joska Saarinen.

Mestis
Niclas Lucenius
AOP

Jääkiekkoilija Niclas Lucenius syyllistyi viime lauantaina törkeään ja vaaralliseen temppuun. TUTO-kapteeni Lucenius potkaisi Kiekko-Vantaan Otto-Eemeli Linkeä luistimellaan puolivälieräsarjan ensimmäisessä ottelussa.

Terävällä luistimella voi tehdä rumaa jälkeä. Monta kertaa kiekkokaukaloissa on koettu todellisia kauhunhetkiä, kun luistin on viiltänyt kaulan auki. Tällä kertaa Linke selvisi ilman vakavia vammoja, mutta silti Luceniukselle mätkäisty 13 ottelun pelikielto meni täysin oikein. Videolta näkyy, ettei kyseessä ole mikään vahinko, vaan turhautuneen pelaajan idioottimainen temppu.

Pitkä pelikielto on paha isku Mestiksen pudotuspeleissä kamppailevalle TUTOlle, mutta se voi vaikuttaa ratkaisevasti myös Luceniuksen urahaaveisiin.

Entisen SM-liigatähden ura oli kaksi viime kautta pahasti sivuraiteella. Lucenius pelasi kahden vuoden aikana viidessä eri joukkueessa, eikä peli kulkenut oikein missään. Hyökkääjä oli kuin varjo parhaalla liigakaudellaan Tapparassa 46 pistettä tehneestä versiostaan.

Lucenius, 28, palasi tälle kaudelle kasvattajaseuraansa TUTOon ja peli alkoi taas kulkea. Monen mielestä 40 runkosarjaottelussa 52 tehopistettä tehnyt hyökkääjä pelasi väärässä sarjassa. Paluun SM-liigaan piti olla vain ajan kysymys.

Mutta sitten Lucenius mokasi pahasti ratkaisevalla hetkellä.

TUTOn johdattaminen pudotuspelimenestykseen olisi ollut viimeinen näyttö liigapomoille, että Lucenius on palannut huipulle, tai ainakin huipun tuntumaan. Kaikki oli pedattu hänelle valmiiksi, pientä maineenpuhdistusprojektia myöten.

Toissa viikolla Luceniuksesta julkaistiin Kiekkoareenassa juttu (siirryt toiseen palveluun), jossa hänen ongelmapelaajan mainettaan yritettiin karistaa useamman kiekkoihmisen suulla. Lucenius myönsi, että jotkut seurat eivät ole uskaltaneet palkata häntä hankalan ja haastavan pelaajan maineen takia.

Kiekkoareenan juttu oli kiinnostava ja ansiokas tarina mielenkiintoisesta pelaajasta, mutta se toimi samalla myös erinomaisena markkinointimateriaalina ensi kauden sopimusneuvotteluihin.

Yhdellä potkuliikkeellä Lucenius veti tuon kaiken vessasta alas.

Lue myös:

Törkeä potkuliike toi TUTO-kapteeni Luceniukselle peräti 13 ottelun pelikiellon

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat