Suora

  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma
  • Planica, miesten lentomäen karsinta
  • Mäkihypyn MC: Planica, lentomäen karsinta

Ennätyksiä rikkonut Classic valtaisana suosikkina salibandykevääseen – "Kun pärjää hyvin, jossain helposti oiotaan"

Miesten Salibandyliigan runkosarjan ennätyspistein voittanut Tampereen Classic on ylivoimainen ennakkosuosikki keskiviikkona käynnistyvissä pudotuspeleissä. Päävalmentaja Petteri Nykyn mukaan tärkeintä on säilyttää nöyryys hulppean perussesongin jälkeen.

urheilu
Vasemalla Krister Savonen (56), Classic, ja joukkue kiittäää myös vierasjoukkueen faneja miesten salibandyn Suomen cupin loppuottelussa Classic vs. Loviisan Tor Tampereella 20. tammikuuta 2018. Tamperelainen Classic voitti cupin 9-2.
Classic juhli Suomen cupin voittoa tammikuussa.Lehtikuva

Classicin suoritus runkosarjassa hakee vertaistaan Salibandyliigan historiassa. Tamperelaiset voittivat 26 ottelustaan huimat 25, kauden ainoa tappiokin tuli vasta jatkoajan jälkeen. Classic kartutti kauden jokaisessa ottelussa pistesaalistaan, joka kirjattiin viikonlopun viimeisen kierroksen jälkeen ennätyslukemin 51.

Kun viime kaudella tamperelaiset hyvin haastanut EräViikingit jäi pelaajakadosta kärsineellä nipullaan runkosarjan kolmanneksi, ei kevään mestarin ennakkokaavailuissa vaadita kovinkaan valistuneita salibandyaivoja. Suomen mestaruus ratkaistaan 21.4. pelattavassa yksittäisessä ottelussa, niin kutsutussa superfinaalissa.

Classicin päävalmentaja Petteri Nykky tosin toppuuttelee ryhmäänsä kohdistuvia odotuksia ennätyksellisen runkosarjan jälkeen.

– Ennätykset on tehty rikottaviksi, ja hienoa että saimme noin paljon pisteitä. Ei sillä kuitenkaan sinänsä ole väliä. Kaikki tähtäävät siihen että keväällä oltaisiin kunnossa, Nykky sanoo.

– Rutiinitasomme oli korkea. Emme kuitenkaan ehkä pelanneet koko ajan niin hyvin, mitä saaduista pisteistä voisi olettaa. Pystyimme kääntämään tiukkoja pelejä riittävällä rutiinitasollamme.

Ensimmäisenä puolivälierävastustajansa valitsemaan päässyt Classic poimi vastustajakseen viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin selvinneen espoolaisen Oilersin siitä huolimatta, että kauden ainoa tappio tuli juuri öljymiehiä vastaan.

– Valinta oli urheilullisesti aika selkeä: Ykkönen vastaan kasi. Ei siinä ollut mitään epäselvää. En halunnut alkaa kikkailemaan sen kanssa, Nykky toteaa.

– Meillä on omat haasteet, että saamme riittävän asenteen jokaiseen peliin. Pääsääntöisesti peli on ollut hyvällä mallilla, mutta kun pärjää hyvin, jossain kohdin helposti oiotaan. Niihin kohtiin pitää tarkentaa. Tässä vaiheessa, kun lähdetään 0-0-tilanteesta, kaikki on auki. Pitää muistuttaa, että kukaan ei ilmaiseksi anna voittoja.

Nokian yllättäjillä tärkeä etu mestaruustaistossa

Runkosarjan toiseksi ylsi yllättäen Nokian KrP. Kakkossija tuo 12 pistettä kärjestä jääneille nokialaisille tärkeän edun pudotuspelikevääseen. Jos Kristityt Palloilijat hoitavat omat puolivälieränsä ja semifinaalinsa, ei tamperelaisia tarvitsisi haastaa kuin vasta yhdestä voitosta ratkeavassa loppuottelussa.

– Classicia on vaikea kaataa, jos pelataan paras seitsemästä. Onneksi meille tuli tuo kakkossija. Ollaan heidät kaadettu harjoitusmatsissa ja pelattu runkosarjassa tasaisia matseja. Kyllä meillä on eväitä voittaa heidät, Nokian 21-vuotias hyökkääjä Valtteri Viitakoski sanoo.

Nokialaiset valitsivat puolivälierävastustajakseen seitsemänneksi sijoittuneen SPV:n. Takavuosina menestystä takoneet seinäjokiset ovat kärsineet tällä kaudella loukkaantumisista, mutta potentiaalia olisi parempaankin. Kohtaamiset runkosarjassa olivat tiukkoja, molemmissa matseissa mentiin jatkoajalle.

– SPV:tä ja TPS:ää siinä valinnassa maisteltiin. SPV:n kanssa oli tiukkoja matseja, mutta pystyttiin kuitenkin kahdesti kaatamaan ne. He olivat seitsemänsiä ja me oltiin toisia, joten kyllä urheilullisin perustein pystyn tukemaan sitä päätöstä.

EräViikingit haastajana kevääseen

Kolmanneksi jäänyt EräViikingit valitsi puolivälierävastustajakseen kuudenneksi sijoittuneen espoolaisen Westend Indiansin. Toista kauttaan sarjassa pelaava helsinkiläisjätti EräViikingit lähtee kevääseen takamatkalta. Isoja muutoksia kokenut hybridijoukkue on hakenut peliään kauden aikana.

– Se vaatii oman aikansa, että saa ryhmän hiottua yhtenäiseksi ja ajettua pelitavan sisään. Viime kaudella saimme sen loppukaudesta aika hyvään malliin, mutta nyt on ollut vaikeampaa, mestaruuksia Viikingeissä juhlinut maailmanmestari Jani Kukkola myöntää.

– Homma on menossa hyvään suuntaan, mutta mitään taikanappuloita ei ole. Yhdessä pelissä voi kuitenkin käydä ihan mitä vain. Meillä on kova usko, että löydämme sen, mitä playoffit vaativat.

Neljännen pudotuspeliparin muodostavat Jyväskylän Happee ja TPS. Joukkueet ovat kohdanneet puolivälierissä neljästi edellisen kuuden vuoden aikana, ja joka kerta keskisuomalaiset ovat olleet parempia.

Puolivälierät käynnistyvät keskiviikkona. Puolivälierät ja välierät pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä.

Otteluohjelman voit katsoa tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Muokkaus 19.43: Tarkennettu muotoilua Nokian tiestä mahdolliseen superfinaaliin.

Suosittelemme

Tuoreimmat