Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma

Rajusta kaatumisesta pintanaarmuilla selvinnyt Lotta Lepistö kilpailee jo tänä viikonloppuna: "Otti päähän ihan hirveästi"

Lotta Lepistö huomasi maanantain lenkillään, että sunnuntain kolarista aiheutui pientä jäykkyyttä kroppaan.

maantiepyöräily
Lotta Lepistö.
Lotta Lepistö.AOP

Lotta Lepistö selvisi pintanaarmuilla rajusta kaatumisestaan maantiepyöräilyn World Tourin Hollannin osakilpailussa. Suomalaispyöräilijällä oli onnea matkassa, sillä puolitoista kilometriä ennen maalia sattuneessa kolarissa olisi voinut käydä pahemminkin.

Heti kisan jälkeen Lepistö vietiin sairaalaan tutkimuksiin, jossa selvisi, ettei kaatumisessa tullut ruhjeita pahempia vammoja.

– Viimeisillä kilometreillä se oli sellaista paikanhakua ja mielestäni olin hyvässä paikassa. Siinä oli yksi kääntö oikealle, jolloin Kirsten Wild edessäni kaatui. Tila loppui kesken, kun takana oleva kuski tuli minua päin. Lensin sitten tällaiselle liikenteenjakajalle ja siitä sellaiseen tolppaan, Lepistö kertasi tapahtumia.

Lepistö oli ennen kolaria mukana kilpailun voittotaistelussa. Kaatumisen vuoksi porilainen jäi ilman sijoitusta.

– Otti päähän ihan hirveästi. Se oli ensimmäinen ajatus sen jälkeen, kun tajusin, ettei mennyt luita poikki. Totta kai ärsyttää, kun on neljä tuntia ollut mukana kisassa, tehnyt kaiken niin hyvin kuin pystyy ja sitten viimeisillä minuuteilla sattuu jotain tuollaista, jolle ei itse voinut mitään.

Kilpailun voitti Hollannin Amy Pieters, joka on World Tourin rankingissa 200 pisteellä toisena, viiden pisteen päässä maannaisestaan Anna van der Breggenistä. Lepistöllä on kahden kilpailun jälkeen kasassa kolme pistettä. Ne pisteet tulivat toissa viikonloppuna Italian Strade Bianche -kilpailun 35. sijasta.

World Tour jatkuu ensi sunnuntaina Italiassa Cittiglion kunnassa ja Varesen provinssissa käytävällä kilpailulla. Lepistö osallistuu tuohon kilpailuun, vaikka kaatuminen vaikuttaa hieman valmistautumiseen.

– Tänään on ollut vähän jäykempää kulkemista. Kävin lenkillä ja kaikki oli ihan ok, Lepistö sanoi.

– Vie pari päivää, että saa tuon jäykkyyden pois. Totta kai pitää vähän käydä fysioterapiassa ja osteopaatilla katsomassa, että kaikki on kunnossa.

Lue myös:

Lotta Lepistön kisataival päättyi sairaalaan – törmäsi liikenteenjakajaan

Suosittelemme

Tuoreimmat