Suora

 • Oslo, miesten pikakilpailu
 • Tukholman Dota 2 -major: Pudotuspelit
 • Jääkiekkokierros
 • March Madness: Cincinnati - Iowa 22.3.
 • Quebec, sprintit
 • March Madness: Colgate - Tennessee 22.3.
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • March Madness: Oregon - Wisconsin 22.3.
 • March Madness: North Dakota Bisons - Duke 23.3.
 • Taitoluistelun MM: jäätanssin vapaatanssi

Lumilautailun tähti Eero Ettala kritisoi esikuvaksi valittua Enni Rukajärveä – vertasi sponsorin hylkäämistä selkään puukottamiseen

Urheiluhullut-ohjelmassa kuultiin suoraa puhetta lumilautailusta.

lumilautailu
Enni Rukajärvi
Enni RukajärviEPA

Kuuntele Urheiluhullut-ohjelma tästä!

Lumilautailijat Eero Ettala ja Heikki Sorsa olivat maanantai-iltana vieraana Yle Urheilun uudessa Urheiluhullut-ohjelmassa.

Lajissaan merkittävää kansainvälistä menestystä niittänyt kaksikko puhui suorassa lähetyksessä muun muassa lumilautailun nykytilasta, tulevaisuudesta ja rahoituksesta.

Keskusteluun nousi myös Etelä-Korean olympialaisissa pronssia voittaneen lumilautailija Enni Rukajärven tilanne. Lumilautailijoille sponsorit ovat uralla merkittäviä tekijöitä, joiden rahojen turvin monen urheilijan ura on kääntynyt nousuun.

Rukajärvi kohahdutti reilu vuosi sitten sanoutumalla irti isosta sponsorisopimuksesta energiajuomajätti Red Bullin kanssa. Nykyään lumilautavideoihin keskittyvä Ettala kommentoi Rukajärven valintaa suorapuheisesti.

– Totta kai ymmärrän, mutta joudun pikkaisen kritisoimaan, että miksi hän on sitten ylipäätään lähtenyt siihen kelkkaan. Näen sen niin, että olen itse aina ollut lojaali sponsoreita kohtaan, Red Bullin talliin kuuluva Ettala kritisoi.

Ymmärrätkö Enni Rukajärven päätöstä, että hän jättää noin iso tukijan?

– Varmaan Ennikin on uransa alkutaipaleella tarvinnut sen rahan, minkä hän on sieltä sponsoreilta saanut. Jos sitten puukotetaan selkään, kun sitä ei tarvitakaan, niin ei sekään mielestäni aina ole ihan oikein, Ettala kommentoi.

Enni Rukajärvi ei halunnut kommentoida Ettalan näkemyksiä. Aiemmin Rukajärvi on perustellut ratkaisuaan ja laajemminkin eettisiä valintojaan viime vuonna Yle Urheilun haastattelussa.

– Mietin vuoden verran sitä ratkaisua. He tukivat minua urani alusta lähtien ja mahdollistivat paljon hyviä asioita. Mutta minä olen kasvanut näiden vuosien aikana. Moni luulee, että se on sponsorina korvaamaton ja tosi merkittävä, mutta ei se niin ole. Menetyksen voi korvata useammalla pienemmällä sponsorilla, Rukajärvi kertoi helmikuussa 2017.

Urheiluhullut-ohjelmassa Ettala ja Sorsa kertoivat myös, minkälaisia esikuvia he itse haluavat olla.

– Toivon, että olen sellainen esikuva, että pystyn näyttämään, että elämästä pitää nauttia. Ja jos on hirveä intohimo jotain kohtaan, niin siitä pystyy tekemään itselle mahdollisesti ammatin joku päivä, Ettala sanoi.

Heikki Sorsan mukaan lumilautailu pelasti nuorena hänen tulevaisuutensa. Hän toivoo nuorten löytävän lajin parista samanlaisia kokemuksia.

– Pakko sanoa, että olen kotoisin (Helsingin) Torpparinmäestä, niin skeittaus ja lumilautailu pelastivat pienen nuoren elämän. Siellä oli tosi paljon porukkaa, jotka menivät ihan väärille poluille. Me, jotka rupesimme skeittaamaan ja lumilautailemaan, niin me olemme vieläkin tällä planeetalla, Sorsa sanoi.

Urheiluhullut-ohjelman voit kuunnella kokonaisuudessaan Yle Areenassa.

Urheiluhullut kuullaan suorana lähetyksenä joka maanantai Radio Suomessa kello 18.02.

_Lisäys kello 16.26: Enni Rukajärvi kommentoida Ettalan näkemyksiä Yle Urheilulle. _

Lue myös

Vuoden esikuva Enni Rukajärvi uskaltaa nyt elää omien arvojensa mukaan: "Olin ihan pihalla sponsorointimaailmasta"

Pitääkö naisen käyttää ulkonäköään, jotta urheilulla voisi ansaita? Enni Rukajärvi ei suostu keikistelemään: "Mä en ole tullut tänne näyttämään hyvältä"

Kuka on suomalaisen hiihdon seuraava iivoniskanen tai kristapärmäkoski? Reijo Jylhä nimesi oitis yhden huippulupauksen

Suosittelemme

Tuoreimmat