1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. PyeongChangin paralympialaiset 2018

"Kolmanteen paikkaan vähintään olisi ollut mahdollisuus" - Santeri Kiiveri oli kuitenkin tyytyväinen laskuihinsa

Pujottelukierroksella suomalaislaskijan rytmi oli hieman hukassa, mutta lasku riitti pitämään Santeri Kiiverin super-g:ssä hankkiman kuudennen sija.

Kuva: Paralympiakomitea/Riku Valleala

Jeongseonin alppikeskuksessa oli lämmin päivä, kun alppiyhdistetyn mitaleista laskettiin. Sää oli kuitenkin tasaisen lämmin aamusta alkaen, joten rinteen suolaaminen piti sen siedettävässä kunnossa kaikissa laskijoille. Vaihtelevassa säässä suolaus ei toimi yhtä hyvin.

Santeri Kiiveri onnistui ensimmäisellä kierroksella, eli supersuurpujottelussa, erittäin hyvin ja oli tuloksissa kuudentena. Eroa mitalisijaan oli vain kaksi sekuntia ja kärkeenkin vain neljä.

- Siihen kolmanteen paikkaan vähintään olisi ollut mahdollisuus, vähän jäi ärsyttämään. Uuden-Seelannin kaveri laski kyllä kovaa, ei voi mitään. Hyvä lasku häneltä, eikä se minunkaan lasku huono ollut. En oikein päässyt rytmiin, mutta on ihan ok-fiilis lähteä tästä suurpujotteluun, Kiiveri summaa päivän tapahtumat.

Uuden-Seelannin Adam Hall oli super-g:n jälkeen Kiiverin takana seitsemäntenä, mutta nousi pujottelussa pronssille. Hopean vei ranskalainen Arthur Bauchet, joka johti kisaa ensimmmäisen kierroksen jälkeen. Voittoon nousi super-g:ssä toiseksi nopeimman ajan kellottanut paralympialipun alla urheileva Aleksei Bugaev.

Kiiveri ei onnistunut kohentamaan sijoitustaan hänen ehkä parhaassa lajissaan, pujottelussa. Lasku ei ollut täydellinen, mutta paralympialaisten ensikertalaiselle kuitenkin hyvä.

- Ehkä suksi puri paremmin vasta lopussa. Vähän jäi takapainoon, enkä saanut rytmistä kiinni. Kyllä tuohon silti voi tyytyväinen olla. Se on hyvä ekoihin kisoihin.

Alppilajien aikatauluihin on tehty muutoksia. Keskiviikkona piti ohjelmassa olla miesten pujottelu, mutta muutosten jälkeen keskiviikkona lasketaan sekä miesten että naisten suurpujottelut. Miesten pujottelun vuoro on lauantaina ja naisten pujottelu on ohjelmassa kisojen päätöspäivänä sunnuntaina. Santeri Kiiveri olisi mielellään laskenut kisat alkuperäisen aikataulun mukaan.

- Minun mielestä olisi ollut hyvä, että se (suurpujottelu) olisi ollut ohjelmassa lauantaina. Olisi saatu pujottelu ensin alta pois ja olisi jäänyt suurpujottelu viimeiseksi lajiksi. Siinä on vähän valitettava puoli se, että naiset on saman päivänä - ei siksi, että naiset on mukana, vaan rata kuluu enemmän. Se ei ole kovin hyvä varsinkaan näin lämpimällä kelillä. Olosuhde on kuitenkin kaikille miehille sama, Kiiveri arvelee.