Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Punttia ja yleisurheilua
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Vaasassa haettiin suurta kotkasydäntä – oma kasvatti Pajuluoma Sportin päävalmentajaksi

Jääkiekon Mestiksessä Kokkolan Hermeksen päävalmentajana toimiva Ari-Pekka Pajuluoma on Vaasan Sportin ensi kauden päävalmentaja.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Ari-Pekka Pajuluoma
Ari-Pekka PajuluomaLehtikuva

Liigajumboksi tällä kaudella jääneen Vaasan Sportin ja Tomek Valtosen tiet erosivat neljän kauden yhteistyön jälkeen eikä sopimuksessa ollutta viidettä vuotta käytetty. Valtosen seuraajaksi valittiin Sportin oma kasvatti, 42-vuotias Ari-Pekka Pajuluoma. Pajuluoman sopimus on 1+1-vuotinen ja sisältää seuran option.

Pajuluoma on aikoinaan edustanut Sportia yli 200 ottelun verran niin II-divisioonassa kuin Mestiksessäkin ja kuului 2000-luvulla joukkueen kapteenistoon. Hänen valmennusuransa alkoi kaudella 2006-2007 ja hän on toiminut muun muassa viiden kauden ajan Sportin edustusjoukkueen apuvalmentajana. Pajuluoma toimi myös Sportin päävalmentajana loppukaudesta 2013-2014.

- Kun puhelinsoitto Sportista tuli, oli kysymys ylipäätään se, että olenko kiinnostunut. Aika nopeasti vastasin, että olen hullu, jos sanon, etten ole kiinnostunut, Pajuluoma totesi Sportin tiedotustilaisuudessa.

Vaikka Sportin kausi on jo päättynyt, Pajuluoman kausi jatkuu vielä. Hän toimii tällä hetkellä Kokkolan Hermeksen päävalmentajana. Hermes pelaa Mestiksen karsintoja, jossa se kohtaa KOOVEE:n.

Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurténin ja urheilutoimenjohtaja Markus Jämsän mukaan Valtosen tilalle etsittiin ennen kaikkea valmentajaa, joka haluaa sitoutua Sportiin. Haettiin isoa kotkasydäntä, molemmat totesivat.

- Iso päivä ja iso alku tulevaan. Puheet on pidetty, nyt on tekojen aika. Nyt annamme joukkueelle ja uudelle valmennustiimille aikaa näyttää, mihin se pystyy, Kurtén sanoi.

Pajuluoma korosti, että hän haluaa löytää joukkueelleen vanhan sportilaisen identiteetin ja saada joukkueensa pelaamaan voittavaa kiekkoa. Hän ei kuitenkaan halunnut luvata Sport-faneille vielä mitään sellaista, mitä hän ei välttämättä pysty pitämään. Pajuluoman valmennusfilosofia kulkee kuitenkin yksilön kautta ja joukkueeseen sitouttamiseen.

- Totta kai joukkuetta johdetaan, mutta yksilön kautta. Olen tietyllä tavalla vaativa valmentaja. Kymmenen vuotta sitten olin karjuja, mutta en ole sitä enää, Pajuluoma analysoi itseään.

Pajuluoman lisäksi Sportin valmennustiimiin kuuluvat tällä kaudellakin mukana olleet Sami Tervonen ja Markku Kyllönen. Sen sijaan maalivahti- ja fysiikkavalmennukseen sekä joukkueenjohtajan tehtävään kartoitetaan tällä hetkellä uusia tekijöitä.

Lähteet: Vaasan Sportin Facebook-live, Sportin tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat