1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yhdistetty hiihto

Suomen yhdistetyn päävalmentajalla yhä jatkosopimus tekemättä: "Katsotaan, että vieläkö kelpaan Hiihtoliitolle"

Petter Kukkosen jatkosopimusta ei ole vieläkään sorvattu, vaikka molemmilla osapuolilla on halua jatkaa yhteistyötä.

Petter Kukkosen sopimus päättyy tähän kauteen. Kuva: AOP

Suomen hiihtomaajoukkue teki jo ratkaisunsa ensi kauden päävalmentajasta, ampumahiihdossa ja mäkihypyssäkin tiedetään jo, että valmentaja vaihtuu. Yhdistetyssä päävalmentajatilanteen suhteen on ollut hiljaista.

Vuonna 2012 yhdistetyn päävalmentajana aloittaneen Petter Kukkosen sopimus päättyy tähän kevääseen. Kukkonen on antanut vähintäänkin kelvolliset työnäytteet. Hänen aikakaudellaan suomalaismiehet, kuten Eero Hirvonen ja Ilkka Herola, ovat nousseet maailman terävimmän kärjen tuntumaan. Mitalit jäivät vielä Pyeongchangin olympialaisissa uupumaan, mutta silti Kukkosen jatkopestiä on pidetty todennäköisimpänä vaihtoehtona.

– Ei ole vielä nimiä papereissa. Pari kertaa on asiasta keskusteluita käyty, mutta emme ole tulleet vielä siihen tulleet, että olisimme sopimuksen sisällöstä alkaneet neuvottelemaan, Kukkonen kertoi tiistaina puhelimitse Norjan Trondheimista.

– Haluaisin kyllä kovasti jatkaa, mutta katsotaan mihin suuntaan tämä tilanne kääntyy, että vieläkö kelpaan Hiihtoliitolle vai en.

Kukkosen mukaan Hiihtoliiton suunnalta on tullut sellaista viestiä, että halu jatkaa olisi molemminpuolinen. Jos Kukkonen jatkaa, projekti tähtäisi ainakin lähtökohtaisesti vuoteen 2022 ja Pekingin olympialaisiin.

– Tuntuu siltä, että tällä tiimillä olisi paljonkin annettavaa näille pojille. On aika vahva tunne, että me löydämme ne väylät, miten nämä jätkät viedään sinne maailman huipulle, Kukkonen sanoi.

– Kun sopimuksen pieniä pykäliä yhdessä mietitään, ei koskaan voi olla varma ennen kuin nimi on paperissa.

Lue myös:

Juuri tämän verran Eero Hirvonen on maailman kärkeä jäljessä: "Pystyy panemaan päälle puolikkaan vaihteen"

Hirvoselle vihdoin voitto loppukirissä – hieno nousu kuudenneksi