Jokereille kaivattu vahvistus pitkältä sairauslomalta – "Pihlströmin kaltainen pelaaja varmasti auttaisi KHL:ssä joukkuetta kuin joukkuetta"

Jokereiden vikkelä hyökkääjä Antti Pihlström loukkaantui joulukuun puolivälissä EHT-ottelun viime hetkillä. Nyt Pihlström on lähellä pelikuntoa ja saattaa pelata jo perjantaina Moskovan TsSKAa vastaan.

KHL
Antti Pihlström, Jokerit
AOP

HELSINKI. Moskovan EHT-turnauksen viimeisen ottelun viimeinen minuutti oli kohtalokas jokerihyökkääjä Antti Pihlströmille. Pihlström sai kolaukseen ranteeseensa kiekontavoittelutilanteessa. Samalla murskaksi meni olympiaunelma ja KHL-kauden loppukin oli vaakalaudalla.

Vamma vaati leikkaushoitoa, mikä piti Pihlströmin sivussa peleistä aina tähän saakka.

Tällä viikolla hyökkääjä on päässyt taas harjoittelemaan Jokereiden mukana. Keskiviikon jääharjoituksissa Pihlström viiletti tuttuun tyyliin tuulennopeudella. Tällä kertaa ketjukavereina olivat ykkösketjun Jesse Joensuu ja Peter Regin, sillä Steve Mosesia ei jäällä näkynyt.

Harjoitusten jälkeen Pihlström oli yhtä hymyä. Ja syystä. Pitkän tauon jälkeen edessä on paluu tosipeleihin. Kuntoutuminen sujui hyökkääjän itsensä mukaan jopa yllättävän hyvin.

– Ihan hyvin on mennyt, mutta kyllä se pitkä aika oli, Pihlström kertoo Yle Urheilulle.

Antti Pihlström, Jokerit
Antti Pihlström.AOP

Jokerien päävalmentaja Jukka Jalonen ei suostunut vielä keskiviikkona paljastamaan, pelaako Pihlström jo perjantaina, mutta kertoi Pihlströmin olevan lähellä pelikuntoa.

Paluu peleihin ei tule hetkeäkään liian aikaisin Jokereiden kannalta, sillä perjantaina helsinkiläiset kohtaavat KHL:n konferenssien välierissä Moskovan TsSKAn. TsSKA sijoittui runkosarjassa toiseksi ja voitti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella HK Spartak Moskovan suoraan 4–0. Maaliero sarjassa oli 11–1.

Myös TsSKAa vastaan pelitahti on kova, sillä sarjan neljä ensimmäistä ottelua pelataan viiden päivän sisään.

– Totta kai Pihlströmin kaltainen pelaaja varmasti auttaisi KHL:ssä joukkuetta kuin joukkuetta. Pelataan paljon lyhyessä ajassa, joten tuon tyyppinen pelaaja jaksaa painaa, Jalonen kommentoi.

"Uskon, että olemme tänä vuonna parempi joukkue"

Kolmen kuukauden pakkohuili peleistä oli vaikea paikka Pihlströmille. Kotipelit Pihlström seurasi jäähallilla joko katsomossa tai pukukopissa, mutta vierasotteluista hän katsoi usein vain tulokset.

– Oli vaikeaa katsoa pelejä, enkä oikein tykkää siitä. Mieluummin en katsoisi, kun peliä jännittää niin paljon.

Luonnollisesti myös olympialaisten väliin jääminen oli Pihlströmille vaikeaa, mutta siitä pettymyksestä hän on päässyt jo ylitse. Prosessissa auttoi se, että takana on jo Sotshin kisat neljän vuoden takaa.

Antti Pihlström.
Antti Pihlström Sotshin olympialaisissa.Tomi Hänninen

Pettymyksen käsittely auttoi kenties myös valmistautumisessa kevään kovimpiin peleihin.

– Kai siitä jotain kiukkua jäi, että jaksaa painaa loppukauden, Pihlström sanoo.

Pihlström alkoi jo kuntoutumisen aikaisessa vaiheessa tekemään luisteluharjoituksia. Kunto on sitä kautta kohdillaan.

– Kyllä aika paljon on näyttöhaluja. Tietysti kolme kuukautta on huilia ollut, joten pitää pelata fiksusti. Uskon, että pärjään peleissä ihan hyvin, Pihlström naurahtaa.

Viime kaudella Jokerit hävisi TsSKAlle pudotuspelisarjan 4–0. Peleistä kolme venyi jatkoerään.

Vastus siis kovenee entisestään ensimmäisen pudotuspelikierroksen vastuksesta HK Sotshista. Samalla Jokereiden pelinkin pitää parantua.

– Viime kaudesta on varmasti jäänyt täällä pelanneille jätkille kiukkua. Uskon, että olemme tänä vuonna parempi joukkue, ja meillä on parempi mahdollisuus voittaa, Pihlström sanoo.

Pihlströmillä itsellään on vain yksi tavoite pudotuspeleihin: pysyä terveenä ja antaa kaikkensa joukkueelleen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat