1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. PyeongChang 2018

Etelä-Koreassa kuohuu – kaksi olympiaedustajaa elinikäiseen kilpailukieltoon seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kolmas hakeutui sairaalahoitoon ahdistuksen takia

Freestylehiihtäjät syyllistyivät "naisurheilijoiden ahdisteluun ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön".

Etelä-Koreasta kuului torstaina huonoja uutisia. Kuva Pyeongchangin talvikisojen päättäjäisistä. Kuva: AOP

Etelä-Korean hiihtoliitto on määrännyt maan kaksi olympiaedustajaa elinikäiseen kilpailukieltoon seksuaalisen hyväksikäytön takia. Liiton mukaan freestylehiihtäjät syyllistyivät "naisurheilijoiden ahdisteluun ja seksuaalisen hyväksikäyttöön" kilpailumatkalla Japanissa maaliskuussa.

Liitto kertoi selvittäneensä tapausta ja päätöksenä oli sulkea urheilijat pysyvästi kaikesta kilpailutoiminnasta. Kaksikko on poistettu urheilijarekisteristä, mikä on Etelä-Koreassa ehto kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin osallistumiselle.

Liiton mukaan miesurheilijat olivat houkutelleet naisurheilijoita huoneeseensa ja käyneet naisten kimppuun näiden kieltäydyttyä kutsusta. Miehet olivat nauttineet illan aikana alkoholia.

Yleisön raivo vei korealaisurheilijan sairaalahoitoon

Torstaina kerrottiin myös, että Etelä-Koreaa olympialaisissa edustanut pikaluistelija Kim Bo-reum on joutunut ahdistuksen takia sairaalahoitoon. Kim syytti yhdessä Park Ji-woon kanssa joukkuetoveriaan Noh Seon-yeongia mitalimahdollisuuden menetyksestä olympialaisten joukkuekilpailussa. Yleisö suuttui kaksikon käytöksestä, eikä Kim ole kestänyt arvosteluryöppyä.

Yli 600 000 eteläkorealaista on allekirjoittanut vaatimuksen kaksikon erottamiseksi maajoukkueesta. Maan tiedotusvälineiden mukaan Kim on hakeutunut Daegussa sairaalahoitoon ahdistuksen ja hermostuneisuuden takia.

Kim ja Park luistelivat olympialaisten joukkuekilpailussa kaukana Nohin edellä, mutta tulos ratkesi joukkueen kolmannen jäsenen maaliintulosta. Kim kritisoi Nohia julkisesti kilpailun jälkeen.