1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. PyeongChangin paralympialaiset 2018

Jälleen suomalaismitali – Matti Suur-Hamari laski paralympiapronssia!

Suomen Matti Suur-Hamari saavutti pronssia lumilautailun banked slalomissa Pyeongchangin paralympialaisissa. Katso video Suur-Hamarin pronssilaskusta kuvaa klikkaamalla.

Matti Suur-Hamari
Matti Suur-Hamarin pronssilasku

Lumilautailija Matti Suur-Hamari on voittanut toisen mitalinsa Pyeongchangin paralympialaisissa. Suur-Hamari saavutti pronssia lumilautailun banked slalomissa perjantaina.

SB-LL2 -luokassa kilpaillut Suur-Hamari osoitti kisassa kovahermoisuutensa, sillä hän nousi pronssille viimeisellä laskullaan. Tuon laskun tulos 49,51 oli päivän kolmanneksi nopein. Japanin Gurimu Narita voitti paralympiakultaa ajalla 48,68 ja Yhdysvaltojen Evan Strong tuli hopealle ajalla 49,20.

– Valmentaja Mikko Wendelin buustasi ennen kolmatta rania, että kaikki tai ei mitään. Siltä se vähän näyttikin, että homma ei ollut mitenkään hallussa. Sain sitten kuitenkin kolmanneksi nopeimman ajan, mutta helpolla ei tullut, Suur-Hamari sanoi.

Suur-Hamari, 31, voitti Pyeongchangissa kultaa lumilautacrossista. Perjantain mitali on siis hänelle kisojen toinen ja Suomelle kisojen kolmas. Suur-Hamarin urakka paralympialaisissa päättyi perjantaina.

Matti Sairanen oli omassa luokassaan banked slalomissa 20:s.

Matti Suur-Hamari
Suur-Hamari pronssitunnelmissa: "Kaikki tai ei mitään"

"Hyvät suoritukset lisäävät nälkää"

Suur-Hamari on menestynyt paralumilautailija, jonka palkintokaapista löytyy kahden olympiamitalin lisäksi kolme maailmanmestaruutta, X-Gamesin kultaa ja maalimancupin kokonaiskilpailun voitto.

Vaikka ura on jo komea, Suur-Hamari on ilmoittanut tavoittelevansa menestystä paralympialaisissa myös neljän vuoden päästä.

– Hyvät suoritukset lisäävät aina nälkää. Nyt on kisat paketissa ja täytyy olla tosi tyytyväinen tähän, mitä on tapahtunut.

Suur-Hamari aloitti lumilautailun vuonna 1999. Kymmenen vuotta myöhemmin Suur-Hamari joutui moottoripyöräonnettomuuteen, jonka seurauksena hänen vasen jalkansa jouduttiin amputoimaan.

Lisää Suur-Hamarin taustoista voi lukea täältä.

Lue myös:

Suur-Hamari saa mitalinsa - katso suoraa lähetystä klo 11.30

Suur-Hamari taisteli vaikeuksien kautta toisen mitalinsa - "Aamulla mietin, että tästä ei tule yhtään mitään"

Matti Suur-Hamarin valmentaja on juhlinut jo kahta parakultaa – menestys vaatii heittäytymistä: "Pyrin laskemaan niin kuin kopioisin vammaa"