Suur-Hamari taisteli vaikeuksien kautta toisen mitalinsa - "Aamulla mietin, että tästä ei tule yhtään mitään"

Matti Suur-Hamari lähti kolmanteen laskuunsa "kaikki tai ei mitään" -asenteella.

PyeongChangin paralympialaiset 2018
Matti Suur-Hamari
Suur-Hamari pronssitunnelmissa: "Kaikki tai ei mitään"

Matti Suur-Hamari nappasi toisen mitalinsa Pyeongchangin paralympialaisissa. Lumilautacrossin kultamitalin jatkoksi tuli pronssimitali banked slalomissa.

Pronssi ei kuitenkaan tullut helpolla. Banked slalomissa lasketaan kolme laskua, joista paras jää voimaan. Kahden laskun jälkeen Suur-Hamari oli neljäntenä. Kolmannella laskullaan hän kuitenkin nousi pronssille. Suur-Hamari oli hetken aikaa kakkosenakin, mutta Yhdysvaltain Evan Strong nousi ohi. Kultaa vei selvästi japanilainen Gurimu Narita.

- Tänään oli aika työvoitto. Rata oli sellainen, että bankeissa ei ollut oikein rytmi kohdallaan ja joutui vähän hakemaan. Eilen oli todella huono keli eikä päästy treenamaan. Aamulla mietin, että tästä ei tule tänään yhtään mitään, Suur-Hamari kertoi kisan haasteista.

- Valmentaja Mikko Wendelin buustasi ennen kolmatta rania, että kaikki tai ei mitään. Siltä se vähän näyttikin, että homma ei ollut mitenkään hallussa. Sain sitten kuitenkin kolmanneksi nopeimman ajan, mutta helpolla ei tullut. Olen äärettömän tyytyväinen pronssimitaliin.

Lue myös:

Jälleen suomalaismitali – Matti Suur-Hamari laski paralympiapronssia!

Matti Suur-Hamarin valmentaja on juhlinut jo kahta parakultaa – menestys vaatii heittäytymistä: "Pyrin laskemaan niin kuin kopioisin vammaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat