Kaksi mitalia saavuttanut Suur-Hamari häkeltyi täysin menestyksestään: "Onhan tämä ihan uskomatonta"

Katso video Suur-Hamarin palkintojenjaosta kuvaa klikkaamalla.

PyeongChangin paralympialaiset 2018
Matti Suur-Hamari
Palkintojenjako: Matti Suur-Hamari saa pronssimitalinsa

Lumilautailija Matti Suur-Hamari sai kaulaansa toisen mitalinsa Pyeongchangin paralympialaisista perjantaina. Banked slalomin palkintojenjako oli ohjelmassa Suomen aikaa puoliltapäivin. Seremonioiden jälkeen Yle Urheilun haastatteluun saapui hymyilevä mitalisti.

– Tällaisen päivän jälkeen olen ihan superiloinen, että on tämä pronssimitali kaulassa. Ei ollut tänään helppoa, Suur-Hamari kertasi.

Jo kisan jälkeen Suur-Hamari kuvasi pronssimitaliaan työvoitoksi. Treenit jäivät vähiin huonon kelin vuoksi, joten odotukset kisaan olivat maltilliset.

Sen lisäksi pitää muistaa, että banked slalom on Suur-Hamarin sivulaji. Kaikki paukut oli satsattu lumilautacrossiin, jossa hän voitti paralympiakultaa aikaisemmin näissä kisoissa.

– Nämä olivat ihan mahtavat kisat. Lumilautacrossista haettiin mitalia ja tiesin, että siinä oli kovat mahdollisuudet. Kaikessa tekemisessä oli täysi fokus siihen.

– Hienolla tiimityöllä saatiin tehtyä, mitä yritettiinkin hienolla tiimityöllä. Sen jälkeen tuli sellainen hirveä huokaus, että jes, onnistuttiin siinä, missä pitikin.

Lumilautacrossin kultamitali oli odotettu. Suur-Hamarin palkintokaapista löytyy kaksi maailmanmestaruutta lumilautacrossista. Menestys perjantaina ei tosin tullut minään yllätyksenä, sillä Suur-Hamari on maailmanmestari myös banked slalomissa.

– Tämä on kaikki vain plussaa. Banked slalom on selkeä kakkoslaji, eikä ole ihan hirveästi tullut sitä treenailtuakaan, kun fokus on ollut lumilautacrossissa.

– Onhan tämä ihan uskomatonta. Kahden mitalin kanssa paralympialaisista kotiin. Ei tätä pysty unohtamaan. Nyt nautitaan näistä mitaleista.

Vielä haastattelun loppuun Suur-Hamari halusi lähettää terveiset koti-Suomeen kaikille tukijoukoille.

– Tätä ei ole todellakaan tehty yksin. Tämä on ollut ison tiimityön tulos.

Lue myös:

Suur-Hamari taisteli vaikeuksien kautta toisen mitalinsa - "Aamulla mietin, että tästä ei tule yhtään mitään"

Jälleen suomalaismitali – Matti Suur-Hamari laski paralympiapronssia!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat