Suora

  • Tukholman Dota 2 -major: Finaalit
  • March Madness: Tennessee - Iowa
  • Taitoluistelun MM, loppunäytös
  • Oskari Mörö ja kiduttava epätietoisuus
  • March Madness: North Carolina - Washington
  • Urheiluruutu
  • March Madness: Virginia Cavaliers - Oklahoma 25.3.

Kotikisoille kova kolaus – Sergei Eremenko jättää Suomen maajoukkueen, edustaa jatkossa Venäjää

Nykyisin Spartak Moskovassa pelaava Eremenko ilmoitti tällä viikolla Palloliitolle edustavansa jatkossa Venäjää.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Sergei Eremenko
AOP

Suomen alle 19-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Juha Malinen kertoi perjantaina, että Sergei Eremenko ei edusta jatkossa Suomen maajoukkueita.

Eremenkoa ei siis nähdä kesällä EM-kotikisoissa U19-joukkueessa. Nykyisin Spartak Moskovassa pelaava Eremenko ilmoitti tällä viikolla Palloliitolle edustavansa jatkossa Venäjää.

Fifan pitää vielä hyväksyä Eremenkon anomus vaihtaa edustamaansa maata.

Malinen ei kommentoinut asiaa Palloliiton medialounaalla sen tarkemmin. Hänen mukaansa joukkueessa ovat mukana vain he, jotka sitoutuvat, eikä Eremenko ole enää alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana.

Eremenko, 19, on suomalaisille hyvin tutun veljessarjan nuorin jäsen. Kolmikosta vanhin, Alexei Eremenko junior, 34, pelasi komean kansainvälisen uran ja edusti Suomen miesten maajoukkuetta vuosina 2003–13. Eremenko junior on jo lopettanut uransa.

Roman Eremenko, 30, oli pitkään Suomen maajoukkueen ykköstähti, mutta hän antoi kokaiinia sisältäneen dopingnäytteen syksyllä 2016 ja on nyt kilpailukiellossa.

Veljesten isä Alexei Eremenko pelasi Suomessa menestyksekkään uran OLS:n, Jaron ja HJK:n paidassa. Hän toimii nykyään valmentajana.

Sergei Eremenko ehti pelata Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa yhdeksän ottelua, joissa syntyi kolme maalia. Eremenko on edustanut urallaan myös FC Baselia ja FF Jaroa.

Jalkapallon alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnaus pelataan 16.–29. heinäkuuta Seinäjoella ja Vaasassa.

Suosittelemme

Tuoreimmat