1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. PyeongChangin paralympialaiset 2018

Santeri Kiiveri, 17, hätyytteli paralympiapronssia Pyeongchangissa: "Pekingissä pitää ottaa kaikissa lajeissa mitalit"

Suomen joukkueen kuopus Santeri Kiiveri päätti urakkansa Pyeongchangin paralympialaisissa hienoon neljänteen sijaan.

Kuva: AOP

Pyeongchangin paralympialaisissa Santeri Kiiveri, 17, oli tyylikkäästi neljäs pujottelussa. Suomen joukkueen kuopus oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kuudentena, mutta nousi komeasti kaksi sijaa viimeisellä kierroksella.

Hän nousi kisan kärkeen oman laskunsa jälkeen. Kiiveri saikin jännittää ennen kolmea kärkinimeä kohtaloansa ykköspaikalta.

Avauskierroksen kolme parasta Uuden-Seelannin Adam Hall, Ranskan Arthur Bauchet ja Yhdysvaltojen Jamie Stanton pitivät kuitenkin pintansa Kiiverin edellä.

Heistä Hall nousi avauskierroksen kolmannelta sijalta voittoon. Bauchet oli toinen ja Stanton putosi kärjestä kolmanneksi.

Kiiveri jäi Hallista 3,64 sekuntia. Stantoniin ja pronssiin eroa tuli 2,38 sekuntia.

– Totta kai podiumia haettiin. Lähelle se jäi. Mutta ei voi mitään. Pekingissä pitää sitten ottaa kaikissa lajeissa mitalit, Pyoengchangissa urakoinut Kiiveri kertoi Ylen haastattelussa kisan jälkeen.

– Ihan hyvä lasku sinänsä kuitenkin. Olin tyytyväinen.

Lämmin sää suosi omien sanojensa mukaan Kiiveriä.

– Oli vähän pehmeämpää, kun aurinko paistanut koko päivän. Ehkä se oli minulle parempi kuin röykyttävä jää.

Pujottelun neljäs sija oli Kiiverin kovin saavutus Pyeongchangissa. Syöksyssä hän oli 13:s ja Super-G:ssä 11:s. Suurpujottelusta ja alppiyhdistetystä irtosivat kuudennet sijat. Loppuhuipennus antoi paljon uskoa tulevaan.

– Pitää vaa treenata kovempaa, että pääsee kolmen parhaan joukkoon. Pekingiin pakko laittaa tavoitteeksi mitali, sunnuntaina 18 vuotta täyttävä Kiiveri mietti.

Lue myös:

Ilkka Tuomisto ei saanut haluaamansa huipennusta pitkälle uralleen – ”Ei tullut tästä pojasta paralympiakultamitalistia”

Suomen joukkueen kuopus jatkoi hyviä otteitaan alppikisoissa – ” Kerrankin meni niin, että olin tyytyväinen maalissa”

"Kolmanteen paikkaan vähintään olisi ollut mahdollisuus" - Santeri Kiiveri oli kuitenkin tyytyväinen laskuihinsa

Santeri Kiiverin paralympiadebyytti tuotti sijan 13 – ”Ihan omantasoinen lasku”

Vuoden alppihiihtäjäksi valittu suomalaislupaus hakee menestystä kaikista Pyeongchangin alppilajeista – "Saadaan mielenkiintoinen setti, kun kaikki lasketaan"